Bonajo spletna trgovina
1Oktober 2020

Predstavitev romana Usodna modrina

01.10.2020 ob 18:00

Dom II. slovenskega tabora Žalec

Maja Horvat

Maja Horvat

Po dolgi »koronapavzi« se avtorica Maja Horvat vrača v »svoj Žalec«. Dom II. slovenskega tabora Žalec bo namreč v četrtek, 1. oktobra, ob 18. uri, v avli gostil predstavitev ljubezensko-erotičnega romana v dveh delih, Usodna modrina. Maja, ki v teh mesecih ni počivala, bo tam predstavila tudi svoj najnovejši roman, ki je zaenkrat dostopen le v elektronski obliki, Želim si postati ptica. Oba romana sta, tako kot 1. del Usodne modrine, izšla v manjši založbi Dobri skupaj iz Hrastnika.

Avtorica zaradi epidemiološkega stanja v državi še ni mogla predstaviti ne 2. dela romana Usodna modrina, ki je sicer izšel konec leta 2019 in katerega so bralci že našli in vzljubili, ne najnovejšega romana Želim si postati ptica, ki bo bralce presenetil s svojo drugačnostjo, saj se bodo tokrat srečali z ljubezenskim mladinskim romanom. Tokrat pa bo spregovorila o vseh treh knjigah in svojem ostalem delu. Za glasbeno popestritev bo poskrbel vedno originalen in zabaven celjski kantavtor Samo Horvatič, z avtorico pa se bo pogovarjala vedno simpatična in nasmejana voditeljica, organizatorka dogodkov in osebna trenerka Barbara Pirh.

POVZETEK ROMANA USODNA MODRINA 2. DEL
Po tem, ko smo v 1. delu Usodne modrine spoznali neizkušeno, a živahno najstnico Petro, ki s svojimi prijateljicami neko usodno poletje obišče angleško podeželje Cornwalla, kjer spozna družino Warnner o kateri je sanjala, z njo pa tudi nadutega in hudičevo privlačnega mladega grofa, Jasona, s katerim se zaplete v  izredno zapleteno in vroče razmerje, v 2. delu spoznavamo že zrelejšo in bolj odraslo Petro.

Ko se je Petra po norem poletju v Angliji vrnila domov, jo je po začetnih pretresih čakalo relativno običajno življenje mlade ženske. Celo zaljubila se je v prijetnega in čednega slikarja. Vendar tisto usodno poletje, ki ga je preživela z Jasonom, jo je za zmeraj zaznamovalo in nekega dne, ko se je prikazala priložnost, se je vrnila v Cornwall. Je zaradi strasti in spominov vredno zapustiti varni pristan v objemu ljubljenega? Je bolje izgoreti v veličastnem plamenu ali se za vedno greti ob nežni žerjavici? In kaj v resnici sploh je ljubezen? Petra bo odgovore morala poiskati, da bo našla sebe. 

Potopimo se v Usodno modrino skupaj in vsaj za kakšno urico pozabimo na te čudne čase. Se vidimo 1. oktobra ob 18. uri v avli kulturnega doma v Žalcu.


Nazaj