Bonajo spletna trgovina
3December 2019

Skrivni svet malih zverinic Dima Zupana in Janje Plazar

03.12.2019 ob 18:00

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper

Janja Plazar in Dim Zupan

Janja Plazar in Dim Zupan

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vabita na predstavitev in branje nove knjige Skrivni svet malih zverinic Dima Zupana in Janje Plazar, ki bo v torek, 3. decembra 2019, ob 18. uri na Oddelku za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper (Verdijeva ulica 2, Koper). Pogovor bo ob glasbeni spremljavi Orkestra UP PEF pod mentorstvom Vladimirja Batiste vodila dr. Aksinja Kermauner.

Knjiga Skrivni svet malih zverinic, ki jo je izdala Založba Miš (2019), je namenjena majhnim in velikim otrokom. V sodelovanju sta jo napisala Dim Zupan, uveljavljen mladinski pisatelj, in Janja Plazar, doktorica biologije in predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. V knjigi avtorja skozi napeto in duhovito zgodbo, v kateri nastopa pet povsem običajnih osnovnošolcev in en dedek, predstavljata zanimivi svet mikroorganizmov. Čisto mimogrede otroci spoznavajo, kaj so virusi in kaj bakterije, kako deluje naš imunski sistem, zakaj je cepljenje tako pomembno in za kaj so uporabni antibiotiki. Knjiga je zanimiva tako za otroke, ki se s svetom mikrobov šele spoznavajo, kot odrasle, ki jim zapleteni biološki pojmi nikoli niso bili pravilno pojasnjeni.

O knjigi prof. dr. Igor Saksida (UP PEF in UL PEF) med drugim pravi: »Magična in jako učena formula te knjige je torej: prijatelji/-ce + pustolovščina + smeh + radovednost + mikroskop + učenjak + povečane svedraste bakterije + zelenitis + klop za ušesom = bralni žuuuuur! Ma čisto res!«


Nazaj