Bonajo spletna trgovina
23Oktober 2018

Strokovni posvet o sodobnih izzivih onkološke farmacije

23.10.2018 ob 08:00

Onkološki inštitut Ljubljana

22. oktober 2018 - Oktober po vsem svetu praznujemo kot Rožnati oktober, mesec boja proti raku, ob njegovem zaključku pa Lekarniška zbornica Slovenije organizira strokovni posvet z naslovom Sodobni izzivi onkološke farmacije, ki bo potekal v torek, 23. oktobra, od 8. do 17. ure na Onkološkem inštitutu Ljubljana (Zaloška cesta 2, Ljubljana).

V okviru posveta bodo potekala predavanja namenjena magistrom farmacije v javnih lekarnah, z namenom, da jih seznanijo z novostmi o zdravljenju raka. Na posvetu bodo predstavili tudi novost pri svetovanju v lekarnah, in sicer podatkovno bazo s peros citostatiki iz projekta EPIC, ki je farmacevtom na razpolago od začetka 2018.

Strokovna srečanja za magistre farmacije na temo onkologije so v zadnjih letih postali stalnica in tradicionalno obeležujejo Rožnati oktober.

V Sloveniji imamo 338 javnih lekarn, ki delujejo skladno z Zakonom o lekarniški dejavnosti. Osnovni namen lekarniške dejavnosti je namreč zagotavljanje kakovostne in učinkovite preskrbe z zdravili in drugimi izdelki za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja ter svetovanje glede njihove varne, pravilne in učinkovite uporabe, pacientom in ostalim zdravstvenim delavcem. Poleg tega pa lekarniška dejavnost zagotavlja tudi farmacevtsko obravnavo pacientov za ohranjanje zdravja in doseganje pričakovanih kliničnih, humanističnih in ekonomskih izidov zdravljenja z zdravili. 

Več informacij

Foto: ABDA


Nazaj