Eurogarden
1December 2019

Svetlana Makarovič: VILA MALINA

01.12.2019 ob 11:00

Lutkovno gledališče Ljubljana

Spoštovani in spoštovane, pobuda Gledališki tolmač, ki jo ob podpori NLB organizira Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, je zakorakala v drugo sezono. Nova predstava s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik prihaja v Lutkovno gledališče Ljubljana.

Vabimo vas, da izkusite edinstveno izkušnjo spremljanja gledališke predstave s tolmačem in si ogledate predstavo Svetlane Makarovič VILA MALINA (režija: Svetlana Makarovič in Brane Vižintin), ki bo na sporedu v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 11.00 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (Krekov trg 2, Ljubljana). Predstavo bo tolmačila Nataša Kordiš, ki bo po predstavi tudi na voljo za izjave.

Čeprav imamo gluhi v Sloveniji ustavno zagotovljene enake pravice kot slišeči, je uveljavljanje pravice za dostop do kulturnih dobrin pogosto velik problem, zato bomo veseli vaših novinarskih prispevkov, s katerimi boste pripomogli k ozaveščanju o pomenu socialne vključenosti gluhih in naglušnih. DRUGA SEZONA POBUDE GLEDALIŠKI TOLMAČ na oder prinaša nove predstave s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik. Vse, kar si gluhi želimo je, da bi bili enakovredno vključeni v svet slišečih. Pobuda Gledališki tolmač na odre slovenskih gledališč postavi tolmače in igralce v enem, ki predstavo v živo tolmačijo v znakovni jezik.

Foto: Lutkovno gledališče Ljubljana


Nazaj