Bonajo spletna trgovina
24Oktober 2018

TEŽKO JE BITI GLUP – KONKURENCA JE PREVELIKA

24.10.2018 ob 10:00

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Nikola Sekulović o podjetništvu na glasbenem področju
TEŽKO JE BITI GLUP – KONKURENCA JE PREVELIKA
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, sreda, 24. oktober 2018

Na drugem dogodku iz sklopa delavnic in predavanj Prenos veščin v organizaciji Centra za kreativnost (CzK) pri MAO, na katerih svoje izkušnje in poslovno pot predstavljajo uveljavljeni slovenski kreativci in ustvarjalni podjetniki, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, bo svoje poglede na podjetništvo v glasbeni industriji predstavil Nikola Sekulović, ki je predvsem glasbenik in član nekaterih najpomembnejših slovenskih glasbenih skupin, hkrati pa promotor in organizator koncertov, strokovnjak za avtorske pravice in druge poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Nikola Sekulović bo svoje izkušnje in veščine z občinstvom delil v sredo, 24. oktobra 2018, sprva na individualnih delavnicah s prijavljenimi glasbeniki od 10.00 naprej, ob 18.00 pa bo imel za širšo zainteresirano javnost predavanje, ki ga je naslovil: Težko je biti glup – konkurenca je prevelika.

Nikola Sekulović je kot basist začel leta 1983 pri skupini Demolition Group, nadaljeval z Borghesio in Laibach, danes pa je član skupine Dan D. Po poti je sodeloval še z mnogimi drugimi glasbeniki, npr. z Janijem Kovačičem, Miladojko Youneed, Omarjem Naberjem in raperjem Emkejem. Za sabo ima več kot 2.000 nastopov, 50 albumov ter glasbena dela za več filmov in gledaliških predstav.

Kar četrt stoletja je bil dejaven je tudi v založništvu, predvsem za Dallas Records in Mars Music, kjer se je ukvarjal z vzpostavitvijo sodobnega sistema založništva v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije. Imel je priložnost sodelovati z glasbeniki iz različnih žanrov (Čuki, Helena Blagne, Siddharta, Big Foot Mama, Mi2, Šank Rock, Alenka Godec, Omar, Gibonni, Toše Proeski, Goran Bregović, Severina, Plavi Orkestar, Bajaga, itd.) ter s tujimi partnerji (predvsem EMI/Virgin in Sony ATV).

Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu predava na nekaterih specializiranih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni, dreza pa tudi v področje zakonodaje. Svoja znanja je prenašal tudi v seriji strokovnih posvetov na Slovenskem informacijskem glasbenem centru SIGIC.

Več informacij


Nazaj