Kabi CRM
20September 2018

Tomaž Lavrič: Tolpa mladega Ješue

20.09.2018 ob 09:00

Peterokotni stolp, Ljubljanski grad

Spoštovani in spoštovane, vljudno vabljeni na odprtje razstave stripa Tomaža Lavriča, z naslovom Tolpa mladega Ješue, ki bo v sredo, 19.9. ob 19. uri v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu.

Razstavo bo odprl Aleksander Buh iz Strip.art.nice BUCH. Tomaž Lavrič je študiral slikarstvo na ljubljanski Likovni akademiji. Ukvarja se z ilustracijo, politično karikaturo in stripom. Od leta 1987 je ilustrator v reviji Mladina. Doslej je izšlo več kot štirideset njegovih stripovskih izdaj doma in po svetu. Njegovo najbolj znano delo je satirična stripovska pasica Diareja, ki izhaja v Mladini že tri desetletja. Njegovi so tudi stripi Rdeči alarm, Bosanske basni, Ratman, Slepo sonce, Sokol in golobica. Za tuje založbe je ustvaril stripe Dekalog, Evropa, Lomm in Appoline. Strip Tolpa mladega Ješue je izhajal v nadaljevanjih v Mladini, zdaj pa ga v barvah Gorazda Vahna in v treh delih izdaja založba BUCH. Zanj je lani prejel nagrado Prešernovega sklada.

Palestina, leto 64. Zgodovinar Zaharija, goreč pripadnik obskurne, preganjane judovske verske sekte, zbira pričevanja o življenju božjega izvoljenca iz Galileje. Ob pomoči vina in srebrnikov mu uspe pregovoriti starca Aarona, zadnjo živo pričo dogodkov, da mu razkrije resnično zgodbo o čudodelcu Ješui. A ta ni takšna, kot bi si je želel. Sveto pismo Nove zaveze je le skupek besedil, ki so jih po ustnem izročilu zapisali različni pisci mnogo let po dogodkih, ki jih opisuje, nato pa so jih še stoletja dodajali, odvzemali in prirejali vse do različice latinske Vulgate v začetku 5. stoletja in njene dokončne potrditve na tridentinskem koncilu leta 1546. A kaj se je zgodilo v resnici?

Tomaž Lavrič: Tolpa mladega Ješue
Razstava stripa
Lokacija: Peterokotni stolp, Ljubljanski grad
Datum: 20. 09. - 03. 12. 2018
Ura: 9:00 - 21:00
Cena: Vstop prost

Razstavo smo pripravili v sodelovanju s Strip.art.nico BUCH. Za obisk razstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.


Nazaj