Kabi CRM
10April 2018

Uroš Potočnik: Moški v visokem stolpcu

10.04.2018 ob 20:00

Pocket Teater Studio

Uroš Potočnik, režiser in igralec, nas bo v prežarčil v tragikomičen, distopični monokabaret. Zabavna gledališko glasbena predstava je postavljena v bližnjo prihodnost skozi katero se pred našimi očmi odvija alegorija današnjega časa.

V tej mešanici dramskega gledališča in kabareta nas Potočnik skozi songe (soul, blues, jazz), ki so jedro predstave, prestavi v čas kjer se zopet dvigujejo nacionalistične in fašistične ideologije. Predstava je ustvarjena kot opozorilo na to, da se zgodovina lahko kmalu ponovi v tisti najtemnejši luči. Avtor je navdih za predstavo iskal v različnih umetniških delih (The Man in the High Castle, Logan' s Run, 1984, Brazil, Do Androids Dream of Eletric sheep? …).

O AVTORJU: Uroš Potočnik se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Pri petih letih je pričel z igranjem klavirja in ta inštrument ga spremlja še danes. Po končani srednji šoli je pričel s študijem dramske igre na AGRFT, kjer je leta 1997 tudi diplomiral. V svoji karieri je nastopil v več kot 130 gledaliških produkcijah ter sodeloval z različnimi gledališči (MGL, PG Kranj, SNG Maribor, SLG Celje, MG Ptuj, GLEJ, Španski borci, SMG Ljubljana …). Kot igralec je nastopil tudi v več kot 30 kratko in dolgometražnih filmih. Poleg igre ter glasbe se ukvarja še z režijo, s pisanjem dramskih besedil, scenarijev ter občasno deluje kot mentor gledališke ter filmske igre. Kot samostojni kulturni delavec živi in ustvarja v Ljubljani.

Uroš Potočnik: Moški v visokem stolpcu
Režija, besedilo, songi in izvedba: Uroš Potočnik kot Hans, pianist/pevec ter pripovedovalec
Dramaturgija: Andreja Kopač
Gib: Sabina Schwenner
Kostumografija: Nuša Bernot
torek, 10.04. ob 20h
Vstopnina za predstavo je 15€.

Število mest je močno omejeno, zato so obvezne predhodne rezervacije ali 070 325 522 (angleščina) / 040 414 939 (slovenščina).

Več informacij


Nazaj