Eurogarden
15Januar 2021

Vabilo k spremljanju spominskega večera, posvečenega Dušanu Jovanoviću

15.01.2021 ob 19:30

YouTube kanal SNG Drama Ljubljana

Dušan Jovanović

Dušan Jovanović

Vabilo k spremljanju spominskega večera, posvečenega Dušanu Jovanoviću (spletni prenos z velikega odra Drame: 15. 1. ob 19.30)

Od Dušana Jovanovića se je nemogoče posloviti. Njegova osebna veličina in pogumna umetniška govorica sta nas vedno združevali in povezovali kot kolege, prijatelje, sopotnike, gledalce in bralce. Kot nepoboljšljive zaljubljence v čarobnost gledališkega rituala.

V zgodovino Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana se je Dušan Jovanović za zmeraj zapisal kot dramatik in režiser, večkrat tudi v obeh vlogah hkrati. Več kot pet desetletij je pomembno oblikoval slovensko gledališče in zaznamoval gledališko umetnost tudi v širšem prostoru nekdanje skupne države. S svojo neizmerno ustvarjalno energijo je navdihoval generacije in generacije vrhunskih umetnikov. Zavidljivo število domačih in mednarodnih nagrad potrjuje pomembnost njegovega bogatega in neprecenljivega ustvarjalnega opusa.

Na spominskem večeru bodo sodelovali številni Dušanovi sopotniki. Prijazno vas vabimo k spremljanju prenosa z velikega odra, ki se bo začel ob 19.30 na YouTube kanalu SNG Drama Ljubljana. Ob 21.00 bo na tem mestu sledila še spletna premiera arhivskega posnetka uprizoritve igre Boris, Milena, Radko, ki jo je Dušan Jovanović napisal za Dramo in režiral na velikem odru v sezoni 2013/14. Dveurni posnetek odmevne premiere, ki je bila 14. septembra 2013, si bo mogoče ogledati do polnoči.

Direktni povezavi za dostop do YouTube prenosa spominske slovesnosti in do arhivskega posnetka uprizoritve Boris, Milena, Radko sta objavljeni na spletni strani www.drama.si.

Foto: Peter Uhan / Arhiv SNG Drama Ljubljana


Nazaj