Moja zaposlitev e-informator
17Maj 2018

Vinogradi obeh bregov Mure

17.05.2018 ob 19:00

Hotel Radin - Radenci

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del 24. mednarodne slikarske kolonije „Vinogradi obeh bregov Mure 2018“, ki jo izmenično gostita republiki Avstrija in Slovenija. Odprtje razstave stvaritev, ki so tokrat nastale izpod čopičev slikark in slikarjev na slovenski strani Mure, bo v četrtek, 17. maja ob 19.00 uri v Hotelu Radin, Zdraviliško naselje, Radenci.

Povabljene goste bosta nagovorila in razstavo odprla Okrajni glavar Südoststeiermark dr. Alexander Majcan in Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Na ogled bodo dela, ki so jih naslikali umetnice in umetniki: Alois Bresnik, Aleksandra Fekonja, Rosina Gmeindl, Gerhard Guttmann, Edith Maria Keckeis, Tatjana Mijatović, Brane Širca, Matjaž Stražar,  Dana Štrucelj, Matej Turnšek (Bildhauer) in Christa Nikl-Wlodkowski.

Tematika slikarskega snovanja so bila tudi tokrat vinogradniška pobočja in krajina obeh bregov Mure brez vsebinskih in stilnih omejitev, v likovnem izrazu, ki sega od predmetnega do abstraktnega. Slikarska kolonija »Vinogradi obeh bregov Mure« se je porodila v letu 1994 kot odraz dobrega čezmejnega sodelovanja Pomurskega sejma v Gornji Radgoni in Okrajnega glavarstva v Bad Radkersburgu. K uspešni uresničitvi zamisli o koloniji ter v nadaljevanju k njeni uspešni tradiciji je pripomoglo odlično sodelovanje takratnega direktorja Pomurskega sejma Janeza Erjavca in glavarja Bad Radkesburga Dr. Konrada Kranicha. Pomurski sejem in predsednik uprave Janez Erjavec pa tradicijo vzorno nadaljuje tudi z zdajšnjim okrajnim glavarjem novoustanovljenega okraja »Jugovzhodna Štajerska«, ki je nastal z združitvijo okrajev Radkersburg in Feldbach v Südost Steiermark, Dr. Aleksandrom Majcanom.

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je v aprilu 2018 za dolgoletno delo pri razvoju prijateljskega in vsestranskega sodelovanja med avstrijsko Štajersko in Slovenijo prejel tudi posebno priznanje avstrijske deželeSteiermark.

Razstavljajo: Alois BRESNIK,  Aleksandra FEKONJA, Rosina GMEINDL, Gerhard GUTTMANN, Edith Maria KECKEIS, Tatjana MIJATOVIĆ, Brane ŠIRCA, Matjaž STRAŽAR, Dana ŠTRUCELJ, Matej TURNŠEK (Bildhauer) in Christa NIKL-WLODKOWSKI


Nazaj