14Julij 2019

Zaključek Drava Festivala z akcijo Big Jump 2019

14.07.2019 ob 09:00

Mariborski otok & Središče ob Dravi

V nedeljo, 14. julija 2019, se s skoki v reko Dravo in bazene zaključuje letošnji Drava Festival. Organizatorji se na ta dan pridružujejo evropskemu projektu Big Jump 2019, ki se istočasno odvija v številnih evropskih državah. Skupinske skoke v vodo bodo letos izvedli na Mariborskem otoku in v Središču ob Dravi, hrvaški partnerji projekta pa v Varaždinu. Veliki skok ali ‘Big Jump 2019’ je mednarodna iniciativa, ki se že nekaj let istočasno odvija v številnih evropskih državah, tisoče ljudi pa bo s skupinskimi skoki v vodo opozarjalo na pomen ohranjanja rek, jezer in mokrišč. V Mariboru se bodo akciji Big Jump 2019 pridružili Športni objekti Maribor s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku.

“Na Športnih objektih Maribor smo ponosni, da upravljamo letno kopališče, ki leži na Mariborskem otoku. Mariborski otok je zaščiten kot kulturna znamenitost in s svojo lego sredi Drave krasi mesto Maribor. Zavedamo se pomena ohranjanja rek, saj je naše življenje povezano z Dravo. 14. julija 2019 bomo s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku tudi mi opozorili na pomen varovanja in ohranjanja rek, jezer in mokrišč. Od 9.00 do 20.00 bomo na otoku organizirali športni program, različne delavnice, igre in zabavo, s tem pa popestrili ta pomemben dan,“ je povedal Aleš Antolinc, pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor.

“Skupinski skok 14. julija 2019 je simbolnega pomena, zato se Srjanci z veseljem pridružujemo tej akciji. Središče je danes znano po bučnem olju in ohranjeni stari strugi reke Drave, v kateri se je moč brezskrbno kopati. Vabljeni v Središče, pri nas bo veselo,“ napoveduje Samo Žerjav, z Društva prijateljev mladine Središče ob Dravi / "Dravaši".

Akcijo skokov v Dravo v nedeljo organizirajo tudi hrvaški partnerji Drava Festivala, na kopališču Cirkovečka, ob reki Dravi v Varaždinu. Organizatorji, Rafting klub Matis, že peto leto zapored organizirajo skoke v Dravo pod nazivom Drava Jump. To nedeljo bodo skok povezali tudi s kolesarjenjem iz centra Varaždina do mesta ob stari dtrugi reke Drave, kjer se bo vse skupaj odvilo. Od 9.00 do 20.00 vabijo na pestro dogajanje z igrami, raftingom in supanjem po Dravi, ob 15.00 pa bodo izvedli skupinski skok v Dravo. Celodnevno dogajanje bodo popestrili z glasbo in večernim ogledom kina na prostem.

Podroben program dogodkov


Nazaj