Bonajo spletna trgovina
1Julij 2022

Zaključni dogodek brezOdra

01.07.2022 ob 18:00

GT22 v Mariboru

Najavljamo zaključni javni dogodek vseh ustvarjalcev ta petek, 1. 7. z začetkom ob 18.00 uri v GT22 v Mariboru. Društvo Nagib je organizator in producent letošnje raziskovalno-eksperimentalno platforme BrezOdra, ki poteka med 20. junijem in 1. julijem na različnih javnih lokacijah in prizoriščih po Mariboru. Sodeluje šest lokalnih ekip / tandemov / ustvarjalcev, ki razpirajo različne teme, ideje in vpoglede v ustvarjalne procese, (med)mrežne prostore ter načine uprizarjanja, gledanja in participacije.

BrezOdra poskuša prehajati meje in okvire (ustaljenih) ustvarjalnih praks, načinov in formatov uprizarjanja, kot tudi (klasičnih) uprizoritvenih prostorov. Zaradi pomanjkanja vadbenih prostorov in primernih prizorišč, namenjenih neinstitucionalnim sodobnim uprizoritvenim praksam v Mariboru, kot tudi Nagibove potrebe po razvijanju eksperimentalnih oblik uprizarjanja, si letošnja dogajanja prizadevajo vzpostaviti skupnost in atmosfero, ki temelji na odpiranju, participaciji in vzajemnosti, kjer tudi publika postane del skupnosti in je aktivna. BrezOdra je mreža eksperimentalnih, uprizoritvenih in ustvarjalnih praks, kjer publika lahko vstopa v procese posameznih ustvarjalcev, v njihovo razmišljanje in v začetne ustvarjalne korake.

Med med 22. in 28. junijem so ustvarjalci Ivan Mijačević, Snježana Premuš in Anja Bornšek, Barbara Kukovec in Katja Kosi, ekipa CK Coven, Toni Soprano Meneglejte in Tomaž Tomljanović - Dualik odpirali svoje ustvarjalne procese na različnih prizoriščih po Mariboru in na spletu. Med 2. 7. in 2. 8. pripravljamo enomesečno predstavitev ustvarjenih del brezOdra s skupinsko instalacijo in prikazom (med)mrežnega centra. Umeščena bo v razstavišče Kulturni inkubator (Koroška cesta 18, Maribor) kot eno izmed potencialnih uprizoritvenih prizorišč zamišljenega (med)mrežnega centra.

Več informacij


Nazaj