Bonajo spletna trgovina
19Avgust 2013

Otroci iz Bosne in Hercegovine danes v Sloveniji

19.08.2013

Zavod KROG

Zavod Krog že deveto leto izvaja humanitarni projekt »Podari nasmeh«, rehabilitacija otrok iz Bosne in Hercegovine. Letos s pomočjo glavnega pokrovitelja ABDS Sarajevo d.d. jim bo omogočen izlet v Ljubljano, Koper in Piran, ogled Živalskega vrta, ogled kinopredstave v Koloseju, presenečenja obdaritve z oblačili in šolskim materialom in nepozabno poletno doživetje. Gostila pa jih bo tovarna Gorenjka, kjer bodo otroci imeli priložnost sami izdelati čokolado.

Otroke bo 22.8.2013 ob 15.30 uri sprejel predsednik države, g. Borut Pahor, ob 14.30 pa bodo obiskali Ministrstvo za zunanje zadeve Slovenije, kjer jih bo sprejel državni sekretar, dr. Cerar.

Projekt je do sedaj prejel posebno državno priznanje „Naj humanitarni projekt 2007“ s strani ministrice za delo, družino in socialo Republike Slovenije in Mladinskega sveta Slovenije ter laskavi naziv Sončkova osebnost leta v 2008. Vodja projekta in direktorica Zavoda KROG ga. Emina Hadžić je prejela v letu 2009 naziv »Naj prostovoljka 2008« s strani predsednika države dr. Danila Türk in Mladinskega sveta Slovenije.

Zavod Krog si prizadeva za trajnostni razvoj, reševanje globalnih izzivov, ozavestiti in spodbuditi ljudi k aktivnejšemu sodelovanju pri obravnavi Milenijskih razvojnih ciljev skozi svoje projekte. Razvojni projekti Zavoda Krog težijo k opolnomočenju posameznikov in skupin. Spodbujajo in podpirajo partnerje v razvojnem sodelovanju, da izboljšajo lastne kapacitete in strokovnost na področju človekovih pravic. V odnosih z njimi spodbujajo odprto komunikacijo, demokratična načela in transparentno delovanje. V svoje delo vključujejo tudi globalno učenje, ozaveščanje ter zagovorništvo na področju razvojnega sodelovanja in človekovih pravic v Sloveniji, Evropi in drugod.

tekst in foto: Zavod KROG
www.zavod-krog.si