Moja zaposlitev e-informator
18September 2019

Zoran Smiljanić: Ustava v stripu

18.09.2019 ob 17:00

Peterokotni stolp na Ljubljanskem gradu

Spoštovani in spoštovane, vljudno vabljeni na otvoritev razstave stripa z naslovom Zoran Smiljanić: Ustava v stripu, ki bo v sredo, 18. 9. 2019 ob 17.00 uri v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu. O svojem ustvarjanju bo na kratko spregovoril Zoran Smiljanić, razstavo pa bo otvoril predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, gospod mag. Dejan Židan. 

Zoran Smiljanić je vrhunski umetnik na področju stripa, ilustracije in karikature, udejstvuje pa se tudi kot kritik, kolumnist in filmski scenarist, je dobrodošel gost na razstavah, voditelj stripovskih večerov v Mestni knjižnici Kranj, aktiven pedagog in teoretik stripa ter raziskovalec medija. Pronicljivo spremlja politično dogajanje okoli sebe in ga kritično, z osebnim pristopom ter humorno in humanistično, vendar nikoli pridigarsko ali pretenciozno, podaja v svojih delih. Je vrhunski kronist slovenske zgodovine.

Na razstavi si boste lahko ogledali izbor strani Ustave v stripu. Smiljanić je na poljuden, zabaven in informativen način predstavil izbrane člene iz naše ustave, za popestritev pa bo Državni zbor RS dodal še Ustavo v Braillovi pisavi in Ustavo za gluhe. Ustava v stripu je skupni projekt Državnega zbora in Ustavnega sodišča RS ob 20-letnici sprejetja Ustave Republike Slovenije.

Razstavo smo pripravili v sodelovanju z Državnim zborom Republike Slovenije in s Strip.art.nico Buch.

TRAJANJE RAZSTAVE: 19. 9. - 3. 12. 2019, 9.00-21.00
LOKACIJA: Peterokotni stolp
VSTOPNINA: Vstop prost

Za obisk razstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.


Nazaj