Optius e-informator
4Februar 2020

Slavko Bobovnik se bo pogovarjal s Tonetom Hočevarjem

04.02.2020 ob 18:00

Knjižnica Otona Župančiča

Sodobnost predstavlja! Dve televizijski legendi! Slavko Bobovnik se bo pogovarjal s Tonetom Hočevarjem o njegovih Skušnjavah, tokrat v Ljubljani, v Knjižnici Otona Župančiča, v torek, 4. februarja, ob 18. uri.

"Skušnjave: novinarjeva zgodba, kot je avtobiografijo naslovil njen avtor, je delo, ki presega meje žanra, v katerem je napisano. Je kot zgodovinski roman, ki razkriva pomembne dogodke v obdobju petdesetih let in razgalja ljudi, ki so bili njihovi ključni akterji. Je kot napeta kriminalka, katere glavni protagonist je avtor sam. Je kot učbenik žurnalizma, novinarskega dopisništva, ki bi ga moral prebrati vsak mlad oziroma bodoči novinar, rojen v obdobju pametnih telefonov in instantnih novic. Hočevar pripoveduje novinarske zgodbe, ki – v primerjavi z današnjo digitalno dobo, ki ponuja neskončno množico podob in zgodb, a večinoma ne ponuja pristnega izkustva – večkrat mejijo na fikcijo." - Beti Burger, 3. program Radia Slovenija - Ars

Knjiga Toneta Hočevarja je izšla lani pri založbi KUD Sodobnost International. Samo tri mesece po izidu v knjigarne prihaja prvi ponatis!

Foto: KUD Sodobnost International


Nazaj