Bonajo spletna trgovina
22September 2023

Dialog#2: Za-mišljen

22.09.2023 ob 20:00

Stara mestna elektrarna ‒ Elektro Ljubljana

Dialog#2: Za-mišljen
Plesna predstava / plesne meditacije
Stara mestna elektrarna ‒ Elektro Ljubljana
► Petek 22.9. ob 20.00 / PREMIERA
► Sobota, 23. 9. ob 20.00
Vstopnice: 10 € (5 € dijaki, študentje, čalni DSPS, upokojenci)

Delo Za-mišljen je drugo v ciklu projektov »Dialogi«, ki jih je Snježana Premuš pričela razvijati v letu 2022. Avtorica je v letih med 2012 – 22 sodelovala s številnimi umetniki kot so: Sanja Nešković Peršin, Teja Reba, Boštjan Perovšek, Dragana Alfirević, Tina Valentan, Anja Bornšek, Dejan Srhoj, Gregor Zorc, Rok Vevar, Pia Brezavšček itn. Kot sodelavci so jo navdihnili, zato z njimi vstopa v intimen in poglobljen raziskovalen odnos/dialog. Skozi vsak “dialog” razpira določeno temo in jo oblikuje v različne formate (predstave, instalacije, publikacije, razstave).

V sodelovanju s plesno ustvarjalko Tino Valentan v Dialogu #2, razpira idejo spomina in ranljivosti dojemanja trenutka in njegove minljivosti v kontektsu umetniške uprizoritve, kjer se predloženi elementi lahko vedno znova oblikujejo v trenutku nastajanja: kako nekaj, kar se je že zgodilo, kar je že vpisano v telo, v gube, v arhiv tkiv, postane materija, ki jo lahko “za-mislimo/re-imagine”, ponovno do-mislimo in ustvarjalno preobrazimo v nove odnose, podobe, ki pripadajo odrskemu trenutku. Vzporedno raziskuje načine organiziranja sekvenc skozi repertoar podob trenutnega intuitivnega prostora akcija – odziv, kjer se odvijajo (kratkoročni) spominski odzivi.

Predstava je tudi del programa KONTEKST, podpornega programa Zavoda Bunker v razvoju, ki poskuša poudariti pomembnost prostora Stare mestne elektrarne in mapirati arhive ustvarjalk_cev, ki ta prostor prečijo.

Več informacij: https://www.bunker.si/events/snjezana-premus-dialog2-za-misljen-2/?occurrence=2023-09-22&time=1695412800

Foto: Marcandrea