Vse za lepo in urejeno zelenico - Eurogarden
23Maj 2024

Gaia Asta na prvem odprtem večeru ikarov

23.05.2024 ob 19:00

Catering Lab

Gaia na snemanju videa Dia Gra

Gaia na snemanju videa Dia Gra

Gaia na učenju pri Shipibo indijancih

Gaia na učenju pri Shipibo indijancih

Gaia v družbi Shipibo indijancev

Gaia v družbi Shipibo indijancev

Bi se radi umirili in poglobili vase? Vas zanima, kako izgleda stanje notranjega miru in občutenja ljubezni? Bi radi spoznali način, da v ospredje postavite pozitivna čustva, predvsem pa najdete odgovore na vprašanja o sebi, zdravju, družini, poslu? Gre za zdravilne pesmi, ki bodo prvič zapete tudi v slovenščini, predstavljeni pa boste tudi dve novi Gaini avtorski zdravilni pesmi.

V četrtek, 23. maja, ob 19. uri bo Gaia Asta na prvem odprtem večeru ikarov predstavila dve novi zdravilni pesmi Kondorjev Ikaro in Zmajev ikaro, ki je bil narejen prav za letošnje Zmajevo leto. Ikari so zdravilne, magične pesmi, ki jih lahko izvajajo le šamani, ne da pa se jih naučiti. Zdravljenje je učinkovito le, ko se ikari pojejo v živo. Omogočajo vam globoko meditacijo in poglobitev vase na najgloblji način, popolno umiritev in svojega pogleda v prihodnost. Kondorjev Ikaro bo prvič zapela tudi v slovenskem jeziku.

Pod vodstvom svetlega vokala Gaia Asta, astrologinje, šamanke in pevke zdravilnih pesmi vam bodo postregli z zvoki pravih šamanskih pesmi iz Amazonije in Gainih avtorskih zdravilnih pesmi Alan Asta, šaman, s šamanskim bobnom, Luka Lešnik, šaman s piščalmi. Uporaba ikarov namreč zahteva izredno veliko znanja in izkušenj. Spremljal jih bo glasbenik Aleksander Kozmič. Na večeru se boste ob pitju obrednega kakava lahko prepustili meditaciji in spoznali Ikare, ki so namenjeni zdravljenju. Dogajanje bo potekalo v prostorih Catering Lab (Kavčičeva ulica 66, Ljubljana). Vstop je možen le ob predhodnem naročilu kart.

Zdravilni ikari prinašajo v posameznika notranji mir, omogočajo mu začutiti ljubezen v vseh odnosih in sprožijo nenasilno komunikacijo. Vsi nosimo v svoji genetiki (veliko) negativnih izkušenj, tragedij in žalosti. Zdravilni ikari nas vzpodbujajo k temu, da obudimo svoje sočutje in izstopimo iz prepričanj, ki so nam jih nehote predali predniki. Zdravljenje se začne znotraj nas, pri naših čustvih, mislih ter raste skozi oblikovanje zdravih in lepih odnosov. Poglobitev vase vam lahko omogoči, da ne sledite več negativnim čustvom, kot so jeza, žalost, sovraštvo, ljubosumje, nevoščljivost, ampak se lahko odprete in v ospredje postavite pozitivna čustva in ljubezen.

Na večeru bodo peli nova dva ikara, indijanske ikare, plemena Shipibo, ki so namenjeni zdravljenju, povezanosti in radosti. Mia Pari Ashombano, ki pomeni zdravi moje telo, odnesi vse slabo in spremeni v dobro. Picaflorsito pa je pesem kolibriju, ki predstavlja radost, zdravje in dobro misel. Predstavlja ljubezen, ki se prenaša z znanjem kolibrija iz generacije na generacijo. Kondorjev Ikaro bo Gaia prvič zapela tudi v slovenskem jeziku,  kajti v tem načinu petja je besedilo izjemno pomembno. Večinoma so besedila ikarov v Shipibo jeziku. Da bi pri nas sploh razumeli, kaj ikaro sploh poje, je Gaia  v zadnjih letih začeli delati na tem, da bi Ikare poslovenili. Do zdaj je Gaia posnela že 15 Ikarov, od tega sta dva v shipibo jeziku, ostali so v sanskritu in v  jezikih iz panoanske jezikovne skupine, ker so vse to tudi naše korenine.  Od tega je nekaj manter v sanskritu.

Gaia Asta je diplomirana astrologinja s 30-letno prakso in mojstrica duhovnega zdravljenja s tradicionalnimi medicinami. Svoje učitelje ima v Peruju, v indijanskem plemenu Shipibo. Njena posebnost je, da združuje astrološko znanje z izkustvenimi šamanskimi tehnikami in z uglasbitvijo zdravilnih pesmi, s katerimi zdravi in uči. Zaradi celostnega pristopa na poti do osebne sreče (astrologija, rastline in svete pesmi) pomaga ljudem spoznati, kdo so, kaj je njihovo življenjsko poslanstvo. S tem jim pomaga tudi ozdraviti odnose, zaživeti v harmonični partnerski zvezi, ustvariti srečno družino in srečno življenje. Z jasnimi uvidi vidi, kam vodijo vaše poti prihodnosti in vas zato lahko pravilno usmerja. Gaia Asta je tudi družbeno aktivna, za delo z ljudmi z Downovim sindromom je prejela jabolko navdiha, častno priznanje predsednika Republike Slovenije. Njeno poslanstvo je, da zasije ljubezen v vseh odnosih. Več na www.astrogaia.net.

Ikari so zdravilne, magične pesmi. Poje jih lahko le šaman, pomeni človek, ki je povezan z drugim svetom in z bitji iz drugih dimenzij. Ikaro je magična pesem in je v vodenju zdravljenja z glasom najpomembnejši sestavni del, vendar, če je ikaro ni zdietiran, potem preprosto ne deluje, je le pesnica. Ikaro se uči/spoznava skozi postopek učenja, ki se imenuje La Dieta. To je v osnovi tehnologija, s katero zdravijo Šipibo Šamani. Ko si globoko premaknjen v drugem svetu, tedaj ikaro pridobiš, ne da se ga naučiš. Indijanci so skozi tisočletja ohranjali ikaro kot največjo skrivnost in jo skrivali pred zahodom. Ko se je znanje o ikarih preneslo v zahodni svet, se je o njih pogosto govorilo preveč naivno, zato so prevečkrat površno in narobe razumljeni. Ikari, so namenjeni splošnemu zdravju, dvigu energije in globoki poglobitvi vase. Ikaro je usmerjeno orodje, ki potuje do vsakega določenega obiskovalca, ga vodi, mu odpira vrata v globine notranjih svetov, mu daje svetlobo, pogum, varnost, zaupanje in še več.

Kakav je rastlina, ki odpira in s tem pomaga doseči globlje stanje meditacije. Ta večer je polna Luna, Vesak. Gre za energijsko zelo pomembno polno Luno, ki nas usmeri v poti in dejavnosti, ki bodo v prihodnjem letu, torej v letu do prihodnjega Veska, v ospredju, torej najbolj pomembne za nas in za svet.