Optius e-informator
8Oktober 2022

Jubilejna 100. ponovitev predstave ČUK NA PALICI

08.10.2022 ob 11:00

SiTi Teater BTC

Jubilejna 100. ponovitev predstave ČUK NA PALICI po predlogi Svetlane Makarovič

Sobota, 8. 10. 2022  / 11.00  /   SiTi Teater BTC – STOTKA!
Sobota, 3. 12. 2022  /  17.00  /  Intimni oder GT22 – STOENKA!

Izjemno uspešna otroška predstava Čuk na palici v režiji Nike Bezeljak bo v začetku oktobra na odru že stotič, Kulturno-umetniško društvo Moment iz Maribora v sodelovanju z ljubljanskim SiTi Teatrom vabi na posebno ponovitev predstave v soboto, 8. oktobra, ob 11. uri v SiTi Teater BTC.

Otroški kabaret predstavlja oživljene protagoniste v lutkovni podobi in uprizarja zbirko uglasbenih pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke, vsestranske umetnice Svetlane Makarovič. V družbi navihanih, prevzetnih, požrešnih, razvajenih, lažnivih, kratkovidnih in zaljubljenih živali spoznamo življenjske zagate in rešitve. Otroci v predstavi spoznajo različne inštrumente: violino, kitaro, ukulele bas, klarinet, bobne, ksilofon, dežno palico, lončeni bas, činele, glinene ptičke in dromljo.

Od premiernega leta 2015 druščina z lačnim čukom na čelu še vedno veselo potuje od odra do odra, kjer vsakič znova navdušijo z nastopom in glasbo v živo. Za glasbene aranžmaje so poskrbeli nastopajoči Laura Zafred, Miha Bezeljak, Rok Felicijan, Matic Smolnikar in Aleš Zorec. Avtorica likovne podobe je Nina Šulin, predstava pa je nastala v produkciji Nike Bezeljak, Laure Zafred in Kulturnega zavoda KULT.

Predstavo je zasedba v 7 letih odigrala v več kot 30 krajih po Sloveniji, z njo gostovala tudi onkraj meja in prejela več nagrad. Na 32. Poletnem lutkovnem pristanu (2021) je prejela nagrado za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije Zlata žirafa, na 9. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije (2017) nagrado za sozvočje glasbe z drugimi uprizoritvenimi elementi predstave, igralec Miha Bezeljak pa je bil nagrajen za animacijo in igro.

Čuk na palici bo častitljivi jubilej v Ljubljani proslavil s krasno torto izpod rok Tortične, kmalu pa bo, s 101. izvedbo predstave v krempljih, priletel tudi na mariborski Intimni oder (Moment). 

www.moment.si | www.prestopi.si

Foto: Miha Sagadin