Preverite ponudbo prekopalnikov Ramda
8Februar 2023

Kulturni dan z originalnimi ponaredki Marcela Valentinija

08.02.2023 ob 17:00

Galerija Vžigalica

Galerija Vžigalica, 8. 2. 2023 ob 17.00 - S kustosoma po razstavi Valentinija

Na Prešernov dan, 8. februarja ob 17.00, vas vabimo, da se oglasite v Galeriji Vžigalica na vodstvu s kuratorjema Janijem Pirnatom in Julijo Hoda po naši novi razstavi Marcel Valentini: Originalni ponaredki. Odprtje bo v torek, 7. 2. 2023, ob 19.00.

Razstava Originalni ponaredki predstavlja postojnskega slikarja Marcela Valentinija, ki se je sprva ukvarjal z ustvarjanjem ponaredkov s certifikatom v okviru skupine Musée imaginaire, nato pa je z ustvarjalno prakso nadaljeval v Sloveniji pod okriljem Agla Art. Hkrati je tudi eden redkih primerov ponarejevalca slik, ki je v Republiki Sloveniji dejansko doživel kazenski pregon.

Kuratorja bosta na vodstvu ob izbranih legalnih ponaredkih slik svetovno priznanih umetnikov ter ob Valentinijevih avtorskih delih predstavila tudi umetnikovo življenjsko zgodbo. Preživite praznik kulture v naši družbi!

Zahvale: Darinki Kolar Osvald, kuratorki Muzeja slovenske policije; družini Marcela Valentinija; družini Intihar ter zasebnim zbiralcem in lastnikom, ki so posodili dela.