29September 2022

Razstava »Ustvarjalci sprememb«

29.09.2022 ob 11:00

Kongresni trg v Ljubljani

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto jeseni obeležuje dva pomembna dneva: 15. oktober je mednarodni dan bele palice, vsak drugi četrtek v oktobru pa je svetovni dan vida. Letošnje praznovanje začenjamo v četrtek, 29. septembra 2022, ob 11. uri, na Kongresnem trgu. Vabimo vas, da se udeležite odprtja razstave Ustvarjalci sprememb, ki jo pripravljamo v sodelovanju s podjetjem Roche Slovenija ter Turizmom Ljubljana. 

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije na razstavi skupaj s sponzorji predstavlja pomembne dosežke in delo petnajstih posameznikov in dveh športnih ekip, ki so kljub izzivom, ki jih prinaša okvara vida, aktivni in uspešni na različnih področjih (kulture, umetnosti, športa, družbenega življenja). Prav zaradi tega so iskreni pričevalci o življenju in delu s slepoto in slabovidnostjo. Resnični ustvarjalci sprememb. V svojem okolju in širše v družbi s svojimi dosežki odpravljajo mite, tabuje in predsodke o sposobnostih slepih in slabovidnih in so kažipot prihodnjim generacijam. Posameznike, ki živijo polno in bogato življenje ter dokazujejo, da ovire v družbi niso prepreka za vrhunske dosežke slepih in slabovidnih.  

Razstava Ustvarjalci sprememb je del svetovne kampanje »Change makers« družbe Roche (Roche | Change Makers), katere cilj je povečati ozaveščenost o tem, kako izguba vida vpliva na vsakdanje življenje posameznika, oblikovati prostor za solidarnost, deljenje izkušenj in diskusijo o zdravju oči ter predstaviti posameznike, ki so gonilna sila napredka in sprožajo pozitivne spremembe. 

Razstava bo na ogled od 26. septembra do 20. oktobra 2022.     

Več informacij