Bonajo spletna trgovina
30Januar 2023

STRAH IN BEDA TRETJEGA RAJHA v Kinu Šiška

30.01.2023 ob 19:30

Kino Šiška

Bertolt Brecht
STRAH IN BEDA TRETJEGA RAJHA
Prevod: Urška Brodar
Režija: Sebastijan Horvat
Igrajo: Lina Akif k. g., Damjana Černe, Janja Majzelj, Jerko Marčić k. g., Ivana Percan Kodarin k. g., Matej Recer, Blaž Šef, Stane Tomazin, Matija Vastl
Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Kino Šiška

Zdi se, da smo v stoletjih strašenja, katastrof in poskusov mobilizacije množic na točki, na kateri se nočna mora sedanjika kar noče končati, zato se utrujeni vrtimo v tem kalnem tolmunu, in edino, kar hočemo, je naša normalnost. Toda ne z leve ne z desne nam ne pustijo tja in vztrajajo pri strategiji ultimativnih strašilnih manevrov.

Levica: desnica se je podala na pot radikalnega antifeminizma, alt-righta, antisemitizma, fašizma, teorije zarot globoke države in velike zamenjave in nas bo vse poslala v koncentracijska taborišča. Desnica: levica je kup skrajnih komunistov, ki se pretvarjajo, da so na strani delavcev, v resnici pa delajo za kapital, obsedeni so s kulturnim marksizmom, enakostjo spolov, ukinili bodo moškost in družino. Spet bomo vsi revni, vse nas bodo poslali v gulag.

Liberalci in »skrajna sredina« neoliberalnega kapitala pa stojijo ob strani in čakajo, da se ta kulturna vojna še zaostri in bodo z ohlapnimi zavezništvi zagotovili videz nove normalnosti ter dokončno zmagali.

Ponedeljek, 30. 1., ob 19.30
Torek, 31. 1., ob 19.30
Sreda, 1. 2., ob 19.30
Četrtek, 2. 2., ob 19.30

Predstava bo v Katedrali Kina Šiška, 140 minut

Predprodaja: 15 € / 12 € (dijakinje_i, študentke_i, upokojenke_ci)
Na dan predstave: 18 €

Prost vstop: gibalno in senzorno ovirane osebe z eno_im spremljevalko_cem.

Blagajna Kina Šiška je odprta od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 ter uro pred pričetkom dogodkov.
01 500 30 00 / info@kinosiska.si

Foto: Ivian Kan Mujezinović