Preverite ponudbo prekopalnikov Ramda
22Marec 2023

Valovanje: Vizualni dnevnik vode / NOOR Images

22.03.2023 ob 17:00

Galerija Jakopič

Valovanje: Vizualni dnevnik vode / NOOR Images
Svetovni dan voda z Varuhinjami rek in drugimi iniciativami

V sredo, 22. marca, na svetovni dan voda, vas ob 17.00 vabimo v Galerijo Jakopič, kjer bo v sodelovanju z Varuhinjami rek potekala predstavitev sedmih lokalnih iniciativ za zaščito rek in pitne vode. Dogodek je del spremljevalnega programa aktualne razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode, na kateri so na ogled fotografije na temo Vode iz arhivov nizozemske fotografske agencije NOOR Images.

Ob svetovnem dnevu vode se bo v okviru projekta Varuhinje rek v naši galeriji predstavilo sedem lokalnih iniciativ za zaščito rek in pitne vode: Varuhi Sore iz Škofje loke; Civilna iniciativa za Savinjo iz Savinjske doline; Civilna iniciativa Danes! iz Doline Soče; Eko Bistrc iz Ilirske Bistrice; Varuhi kanjona reke Kokre iz Kranja; Skupina za Savo iz Zasavja in Rešimo sotočje iz Radovljice. 

Osrednji nameni dogodka so: ozaveščanje širše javnosti o stanju naših celinskih voda, medsebojno spoznavanje, izmenjava izkušenj in znanja, spodbujanje k aktivizmu na področju varovanja rek ter povezovanje zavoljo dolgoročnega sodelovanja. Projekt Varuhinje rek podpira lokalne iniciative pri njihovem povezovanju in opolnomočenju. Glavni cilj projekta je izgradnja nacionalne mreže, ki se bo učinkoviteje zoperstavljala škodljivim posegom v naravo in okolje.

Razstava Valovanje: Vizualni dnevnik vode je na ogled do 4. 6. 2023 in ima bogat spremljevalni program.