Bonajo spletna trgovina
14Februar 2024

Življenje znotraj planetarnih meja

14.02.2024 ob 09:30 do 14.02.2024 ob 16:00

Hiša Evropske unije in na spletni platformi Zoom

Vabljeni na konferenco Evropskega podnebnega pakta z naslovom Življenje znotraj planetarnih meja: kako do ravnovesja med potrebami družbe in omejitvami Zemlje? Konferenca bo potekala v sredo, 14. februarja 2024 med 9.30 in 16. uro, v Hiši Evropske unije - Dunajska 20, Ljubljana in na spletni platformi Zoom.

Za ohranitev stabilnosti okolja je ključnega pomena, da ne prestopimo planetarnih meja – omejitev, znotraj katerih morajo naravni sistemi Zemlje delovati, da ohranimo življenje, kot ga poznamo. Žal smo šest od devetih planetarnih meja že presegli. Če želimo v prihodnje preprečiti nepopravljive in katastrofalne posledice, bodo potrebne korenite spremembe. Namen konference je zato spodbuditi razpravo o izzivih in rešitvah za oblikovanje prihodnosti, ki bo zadovoljila potrebe družbe, obenem pa skrbela za dobrobit planeta.

Konferenca bo v osrednjem delu obsegala participativno delavnico in v zadnjem okroglo mizo, uvodni del pa bo sestavljen iz predavanj klimatologinje prof. Lučke Kajfež Bogataj in Ajde Pistotnik, soustanoviteljice in direktorice think tanka Policy Lab. Po predavanjih bo čas za vprašanja.

Predhodna prijava je obvezna (število mest za spremljanje v živo je omejeno). Udeležba je brezplačna. Dogodek bo hibridne narave. Prek platforme Zoom bo omogočen prenos predavanj in okrogle mize - za spremljanje je potrebna prijava tukaj, povezavo prejmete naknadno.

PRIJAVA za udeležbo v živo: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWul_pJt5ua3kDncBBEmeovRw0NlxhgQyRfyfBbsebqiNwZg/viewform