Prvim je všeč množica ljudi, bližina lokalov, možnost nakupa prigrizkov in filmi komercialne narave. Drugi imajo radi, da se pred filmom ali po njem sprehodijo po starem delu mesta, si film privoščijo v tišini brez hrustanja ter uživajo v malo manj žanrskih predstavah.

Kaj boste torej izbrali vi?

Kar petina vseh filmskih sedežev v vrtincu celuloidnih sanj pripada mestnim dvoranam. Vsak peti obiskovalec kina ima tako na razpolago doživetje filma, ki je drugačno ob tistega v BTC, in morda bolj primerljivo Kinoteki in bodočemu kinu Dvor ali dvoranam Cankarjevega doma. Le da je kakovost doživetja gledalcev v temi, v tem cesarstvu zvoka in slike, ki sta nabita s čustvi in energijo (kot je film opisal režiser James Cameron), neprimerljivo bolj zadovoljiva.

Kino Komuna ima 377 sedežev in vrti največje uspešnice tekočega tedna, v decembru bosta to priljubljena Harry Potter in James Bond. Kino Vič za 345 ljudi predvaja bolj kakovostne filme (v bližnji prihodnosti na primer Osem žensk in Moja obilna grška poroka), intimni kino Kompas pa ima 87 sedežev in se je specializiral za bolj zanimive filme, ki se počasi že poslavljajo iz drugih ljubljanskih platen (Nezvesta in Insomnia).

Filmski festival se je končal. Naj živi Filmski festival!

Ljubljanski mednarodni filmski festival je v zadnjih dveh novembrskih tednih uspešno zaključil svojo 13. sezono. Ker pa razprodane dvorane vseeno niso zadovoljile vseh filmoljubov, kar nekaj filmov z LIFFE-a pride na redni program kina Vič (poleg prej omenjenih dveh Govori z njo, Sestre Magdalenke).

Kino Vič bo med 16. in 22. januarjem tudi gostil 7-dnevni LIFFE po LIFFE-u (v tednu dni se bo zvrstilo osem odmevnih filmov manj znanih produkcij: Nomadi neba, Bovling za Columbine, Mož brez preteklosti, Atanarjuat-Hitri tekač, 24-urni žurerji, Sladkih šestnajst, Amen in osmi, francoski šoker Nepovratno, ki bo imel nočne projekcije).

Vabljeni.

dodatne informacije: Dušan Vukmirovič, vodja programa, Ljubljanski kinematografi, d.d., Šmartinska 152, 1000 Ljubljana, tel.:01/520 55 08, dusan.vukmirovic@kolosej.si


Nazaj