Krefeld Penguine se je zaradi slabše igre znašel na 11. mestu lestvice DEL, kar je bila neposredna posledica, da je vodstvo kluba zamenjalo glavnega trenerja. Vendar pa Goringa niso »vrgli iz službe«, temveč so ga le premestili. O njegovih novih zadolžitvah bodo v klubu razpravljali v naslednjih dneh. Medtem pomočnik trenerja ostaja Gary Clark.

»Do zdaj smo imeli z novim trenerjem tri treninge, danes pa prvo tekmo. Menjava trenerja je pri igralcih pravzaprav naletela na odobravanje, saj je prejšnji trener kar malce preveč odkrito cenil predvsem kanadske igralce in jim tudi dajal več možnosti, kot ostalim. Ne glede na to ali so igrali dobro ali slabo, so vedno igrali, ker je očitno zaupal zgolj njim. Zdaj, ko imamo novega trenerja upam, da bo bolje. Bomo pa kmalu videli,« pravi Marcel Rodman, ki se v Krefeldu pripravlja na današnjo tekmo proti Hannover Scorpionsom.

»Malce sem razočaran, ker že kakšnih devet tekem nisem zadel nobene točke, moram pa reči, da ne igram slabo. Igram pa – predvsem zadnje čase – precej. Igram powerplay ali penaltykill in pravpazprav sploh ni tako slabo. Ampak, mora biti bolje.«

Marcel, ki se zaradi obveznosti v klubu ne bo mogel udeležiti sklica reprezentance v Mariboru, bo doma manjkal tudi za božične in novoletne praznike. »Čez praznike bomo s klubom v Švici, v Davosu, kjer bomo od 16. do 31. decembra nastopali na znamenitem - letos že jubilejno 80. - Spengler cup-u.« Ostala moštva, ki bodo nastopala so še HC Davos, svetovni prvaki v hokeju na ledu, reprezentanca Kanade, prvak ekskluzivne finske lige SM Jokerit Helsinki, Lokomotiv Yaroslavl, prvak ruske superlige in nemški Krefeld Pinguini, lanskoletni šampijoni nemške lige DEL. Skratka, Švici se obeta super hokejski spektakel!

»Ampak takoj, ko se vrnemo, imamo že 2. januarja tekmo, in se takole delovno nadaljuje naprej,« pravi Marcel, ki svoje proste dni preživlja v družbi svojih soigralcev, s katerimi hodijo v kino, na kakšno kavo in zadnje dni predvsem po nakupih, saj se bližajo prazniki.

»Žal mi je, ker ne morem priti na zbor reprezentance v Maribor, jim pa želim dobre igre. Bom navijal!« je še povedal naš odlični napadalec Marcel Rodman.

(foto: www.hokej.si)