Konec maja se je na FOXu začela nova sezona serije ATLANTA v kateri nastopa kontroverzni ameriški glasbenik Donald Glover, ki je pred kratkim izdal glasbeni video z naslovom This is America. Zakaj ima ta video že skoraj 200 milijonov ogledov (v slabem mesecu od objave!), se lahko prepričate sami.

Donald v videu servira javnosti stanje ameriške družbe do temnopoltih, ki je še vedno problem, v seriji Atlanta pa je glede marsičesa še bolj zajedljiv in neizprosen. Donalda smo lahko videli tudi v Vojni zvezd in Marsovcu. Serija Atlanta je dobila dva globusa. Donald je za glavno vlogo prejel emmyja, nagrado je prejel tudi za režijo. Lansko leto aprila ga je Time Magazine uvrstil celo med top 100 najbolj vplivnih ljudi na svet! V prvi sezoni spoznamo marginalizirano temnopolto skupnost v Atlanti.

V drugi sezoni ATLANTE se bratranca prebijata na atlantski glasbeni sceni, da bi sebi in svojima družinama zagotovila boljše življenje. Earn Marks (Donald Glover) je mladi manager, ki bratrancu pomaga, da bi uspel na karierni poti. Alfred Miles (Brian Tyree Henry) je novi priljubljeni raper, ki se trudi razumeti razliko med resničnim življenjem in življenjem raperja. Darius (Lakeith Lee Stanfield) je Alfredova desna roka in vizionar. Van (Zazie Beetz) je Earnova najboljša prijateljica in mama njegove hčerke.

Skupinica na trenutke tako zelo dobro navrže še vedno zakoreninjeni rasizem v beli ameriški družbi, hkrati pa se kritično poda tudi na področje moderne »instagram« družbe do politike in zvezdništva …

Fotografija: Še vedno zelo pronicljiv in ležeren hkrati (Copyright 2014 Warner Bros. Entertainment Inc.)