Akcijska znanstvena fantastika o prvem prihodu slavnega Avtobota Bumblebeeja na Zemljo je po dolgih ugibanjih in namigovanjih, kakšni so bili začetki rumenega Volkswagnovega hrošča na našem planetu, le dobila svoj prvi napovednik, ki je na voljo od danes dalje.

Po petih filmih o Transformerjih je tako tudi slavni Bumbleebee dobil svoj film, ki pa ne bo nadaljevanje, temveč predstavlja zgodbo pred vsemi deli o Transformerjih. Film je nastajal pod režiserko taktirko Travisa Knighta (ki je režiral risanko Kubo in dve struni, pri animaciji Coraline pa je bil glavni risar), glavna vloga pa je pripadla 21-letni igralki Hailee Steinfeld (med drugim je zaigrala v drugem in tretjem delu glasbene komedije Prava nota, Romeo & Juliet in The Edge of Seventeen).

Režiser Michael Bay, ki je režiral vseh pet filmov o Transformerjih, je pri filmu sodeloval kot producent. Kot producent je sodeloval tudi Lorenzo di Bonaventura, izvršni producenti pa so Steven Spielberg, Brian Goldner, Mark Vahradian ter Chris Brigham. Scenarij za film je napisala Christina Hodson (Unforgettable).

O ZGODBI: Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

V znanstveni fantastiki, kjer se Bumblebee počasi privaja na življenje na Zemlji, je priča številnim avanturam ter išče ravnovesje med dobrim in zlim, igrajo še Pamela Adlon (Better Things, Louie), John Cena (Očka proti fotru 2, Razuzdanka), Stephen Schneider (serija Broad City), Jorge Lendeborg Jr. (Spider-Man: vrnitev domov), Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow in Grace Dzienny.

O LIKU: Bumblebee je majhen rumen Avtobot, poznan iz franšize o Transformerjih. Njegova lastnost je, da si ves čas prizadeva, da se dokaže pred drugimi Avtoboti, še posebej pred njihovim vodjo Optimusom Primom. Pogosto je pripravljen veliko tvegati, kar pa ga postavi v veliko nevarnost. Je pa zelo zanesljiv, njegova majhnost pa mu omogoča, da se lahko prebije do mest, kamor večji Avtoboti ne morejo. Bumblebee pa ni samo zaščitni znak filmov o Transformerjih, temveč se je pojavil tudi v različnih animiranih serijah o Transformerjih, stripih, knjigah in video igricah.

ZANIMIVOSTI:
- Studio Paramount Pictures je v sodelovanju s podjetjem HASBRO lansko poletje najavil, da se je pričelo snemanje filma, ki je v celoti potekalo v Kaliforniji (tako Južni kot Severni Kaliforniji).
- Gre za prvi film o Transformerjih, ki ga ne režira Michael Bay, temveč sodeluje kot producent.
- Prometni znak, na katerem piše Bay View (op. p. razgled na zaliv), se nanaša na producenta Michaela Baya.

IGRALSKA ZASEDBA: Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, John Cena, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow in Grace Dzienny

REŽIJA: Travis Knight
SCENARIJ: Christina Hodson
PRODUCENTI: Michael Bay in Lorenzo di Bonaventura
IZVRŠNI PRODUCENTI: Steven Spielberg, Brian Goldner, Mark Vahradian in Chris Brigham
ŽANR: znanstveno-fantastična akcijska avantura

Znanstvenofantastična avantura BUMBLEBEE v naše kinematografe prihaja konec leta, natančneje 20. decembra 2018.