Glasbena komedija MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE, ki je s priljubljenimi glasbenimi uspešnicami skupine ABBA in originalno igralsko zasedbo sredi poletja pričela osvajati gledalce po kinematografih, je zabeležila več kot 100.000 gledalcev.

Vse odkar je glasbena poslastica, ki se vrača po desetih letih prvega dela uspešnice, na sporedu, navdušuje tako mlade kot malo starejše gledalce, ki polnijo dvorane po vsej Sloveniji. Muzikal bo na sporedu še nekaj tednov, ujamete ga lahko še v ljubljanskem in kranjskem Koloseju, kinu Komuna in Mariboxu, v vseh Cineplexxovih centrih ter izbranih kinematografih.

Deset let po prvem delu uspešnice, ki je osvojila gledalce po vsem svetu, se tako vrača originalna igralska zasedba, pridružijo pa se ji tudi novi obrazi, ki bodo zaigrali glavne igralce v mladih letih. Zgodba se torej vrača nekaj desetletij v preteklost in se prepleta s sedanjostjo. Snemanje drugega dela priljubljenega muzikla je več tednov potekalo na hrvaškem otoku Vis, ki je za potrebe filma postal grški otok Kalokairi, kjer se odvija zgodba tudi v drugem delu.

O ZGODBI IN KARAKTERJIH: Se še spominjate, kdo je igral koga pred desetimi leti? V vlogi Donne bo znova blestela oskarjevka Meryl Streep, njeni najboljši prijateljici sta Julie Walters v vlogi Rosie in Christine Baranski kot Tanya. Njena hčerka Amanda Seyfried in zet Dominic Cooper se vračata kot Sophie in Sky, ki v drugem delu pričakujeta naraščaj. Prav tako bomo lahko občudovali glavno moško zasedbo – tri prelestne moške, ki bi lahko vsak od njih bil oče mlade Sophie - Pierce Brosnan kot Sam, Stellan Skarsgård kot Bill in oskarjevec Colin Firth kot Harry.

V drugem delu bomo spoznali, kako so se med glavnimi igralci spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Noseča Sophie bo poleg čarov nosečnosti odkrivala tudi pretekla dejanja in odločitve svoje matere, ki jo bo kot mlado Donno upodobila igralka Lily James. Mlado Rosie bo igrala Alexa Davies, mlado Tanyo pa Jessica Keenan Wynn, medtem ko bodo v vlogah mladih Sama, Billa in Harryja nastopili Jeremy Irvine, Josh Dylan in Hugh Skinner.

Sophie bosta pri vodenju materinega hotela pomagali njeni prijateljici Rosie in Tanya, na obisk pridejo tudi vsi trije bodoči dedki, veliko presenečenje pa bo nepričakovan obisk babice (igra jo pevka Cher), ki pa je Sophie še ni nikoli srečala.

Tudi v drugem delu lahko pričakujemo obilico petja in plesa, pa tudi komičnih in čustvenih zapletov. Tako kot prvi del sta tudi drugega producirala Judy Craymer in Gary Goetzman, Craymerjeva je sicer tudi ustvarjalka in producentka muzikla, ki se odvija na gledaliških odrih. Za težko pričakovano nadaljevanje je scenarij napisal Ol Parker (Eksotični hotel Marigold), ki je film tudi režiral. Vračata se tudi Benny Andersson in Björn Ulvaeus z glasbo in besedilom, pri filmu pa sodelujeta tudi kot izvršna producenta.

IGRALSKA ZASEDBA: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Lily James, Josh Dylan, Hugh Skinner, Jeremy Irvine, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Andy Garcia in Cher
REŽIJA: Ol Parker
SCENARIJ: Ol Parker
ZGODBA: Catherine Johnson, Richard Curtis, Ol Parker
PRODUCENTA: Judy Craymer, Gary Goetzman
IZVRŠNI PRODUCENTI: Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Tom Hanks, Rita Wilson, Phyllida Lloyd, Richard Curtis, Nicky Kentish Barnes
ŽANR: glasbena komedija

Regionalni promocijski partner prihajajočega filma je Vegeta NATUR.


Nazaj