Ljubljana, avgust 2019 – Kaj se je zgodilo na letu 716? To poletje kanal DIVA preiskuje Anomalijo, serijo v šestih epizodah, ki sledi skrivnosti leta 716, potniškega letala, ki je izginilo nad Atlantskim oceanom. Ta drama z elementi zarote bo predvajana tri tedne na kanalu DIVA ob nedeljah ob 20. uri, od 25. avgusta, z dvema epizodama.        

Izjemna preiskovalka Kendra Malley (igra jo emmyjeva nagrajenka Archie Panjabi) prejme klic svojega mentorja, Howarda Lawsona (igra ga oskarjev nagrajenec Christopher Plummer), da vodi preiskavo o izginotju letala na letu 716. Še vedno obupana zaradi smrti svojega moža in v poskusu, da bi bila dober starš svojemu problematičnemu pastorku, Kendra ni prepričana, da je kos nalogi. Pod budnim očesom javnosti, Kendra in njen tim se borijo s časom, da bi našli manjkajoče letalo in rešili morebitne preživele. Vsako novo odkritje samo še poglablja skrivnost okoli nesreče, razkrivajoč številne osumljence in motive: samomor pilota, terorizem, sistemska napaka, politično motiviran umor. Ko se spopada s teorijami zarote, ki ovirajo preiskavo, mora Kendra najti resnico o tem, kaj se je zgodilo na letu 716 ... in preprečiti, da bi se kaj takega ponovilo.            

Kendra Malley je na življenjski prelomnici. Kot nadarjena preiskovalka uporablja svoje subtilne instinkte in razum, da analizira največje nesreče in poskuša ugotoviti, kaj je šlo narobe. Obožuje svoje delo, a za Kendra ne gre samo za reševanje uganke, temveč za odkrivanje resnice za ljudi, ki so doživeli tragedijo.            

Znana igralska postava vključuje tudi naslednja imena: Kris Holden-Ried (Vikings), Claire Forlani (Hawaii Five-O), Rebecca Liddiard (Frankie Drake Mysteries), Shazad Latif (Star Trek: Discovery), Tamara Duarte (Longmire), Peter Mensah (Agents of S.H.I.E.L.D.), Kristian Bruun (Orphan Black), Allan Hawco (Caught), Dougray Scott (Snatch), Sasha Roiz (Grimm), Mark Rendall (30 Days of Night), Dmitry Chepovetsky (Mission: Impossible – Ghost Protocol) in Paris Jefferson (Sunset Contract).

Premierno 25. avgusta na kanalu DIVA raziskujte razburljivo Anomalijo vsak teden z dvema epizod ob 20. uri.


Nazaj