Trdoživi tekmovalci že vrsto let dokazujejo, da lahko preživijo brez hrane, obleke in zavetja. Toda ali lahko preživijo tudi brez svetlobe? Ta resničnostna serija, ki navdih črpa iz ekstremnih preizkusov, ki jih izvajajo pri NASI in v specialnih enotah, bo tri mojstre preživetja v popolni temi prignala do njihovih skrajnih meja.

Globoko pod zemeljskim površjem bodo več dni iskali pot skozi prazgodovinske jamske sisteme, starodavna podzemna mesta in več stoletij stare zapuščene rudniške rove. Ker se bodo na preizkusu prvič srečali, se bodo morali tekmovalci hitro spoznati, saj bodo ves čas preizkusa preživeli drug ob drugem. Da bi prestali težave in našli pot skozi okolje, ki ga ne morejo videti, bodo morali združiti moči in svoja raznolika znanja.

Povrh vsega pa bodo v tem zahtevnem preizkusu duševne in telesne zmogljivosti, v katerem bodo poskušali ubežati temi, izpostavljeni še halucinacijam, dezorientaciji in pomanjkanju spanca. Serijo *Tema* spremljajte na Discovery Channelu od 28. maja vsak ponedeljek ob 21. uri.