Oktobra letos bomo na velikih platnih lahko spremljali najnevarnejšo misijo v zgodovini človeštva - pristanek prvega človeka na Luni. Glavno vlogo astronavta Neila Armstronga je upodobil dvakratni nominiranec za oskarja Ryan Gosling.

Z oskarjem nagrajeni režiser Damien Chazelle (za muzikal Dežela La La) in igralec Gosling bosta znova skupaj sodelovala (prvič pri Dežela La La) in predstavila zgodbo o Nasini misiji o prvem pristanku na Luni, pri tem pa bo poudarek na astronavtu Neilu Armstrongu in leti med 1961 in 1969.

Film je zasnovan po knjigi Jamesa R. Hansena, Prvi mož: Življenje Neila A. Armstronga, uradni biografiji Neila Armstronga, ki je bila izdala leta 2005 ter opisuje Armstrongovo vpletenost v Nasin program, misijo Apolla 11 in podrobnosti iz zasebnega življenja svetovno znanega astronavta. Film bo odkrival, kako visoki so bili stroški in žrtvovanje - pri Armstrongu in narodu – v eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

Scenarij je napisal Josh Singer (V žarišču), producenti drame so Wyck Godfrey, Marty Bowen, Chazelle in Gosling, izvršna producenta pa Isaac Klausner in Adam Merims.

O ZGODBI: Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je postal prvi človek, ki je stopil na Luno 20. julija 1969.

ZANIMIVOSTI:
- Gre za prvi film režiserja Damiena Chazella, ki ni muzikal ali povezan z glasbo.
- Režiserjeva prva izbira vloge Armstronga je bil ves čas Ryan Goslin, ki je z režiserjem že sodeloval v muziklu Dežela La La, vendar je Gosling pogodbo za dramo Prvi človek podpisal šele po igri v Deželi La La.

IGRALSKA ZASEDBA: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber

REŽIJA: Damien Chazelle
SCENARIJ: Josh Singer
PO KNJIŽNI PREDLOGI: James R. Hansen
PRODUCENTI: Wyck Godfrey, Marty Bowen, Damien Chazelle, Ryan Gosling
IZVRŠNA PRODUCENTA: Isaac Klausner in Adam Merims
ŽANR: biografska drama

Prvi pogled v najnevarnejšo misijo si že lahko ogledamo v PRVEM NAPOVEDNIKU, biografska drama PRVI ČLOVEK pa v naše kinematografe prihaja 11. oktobra 2018.