Jeseni v kinematografe prihaja biografska drama z naslovom Koža (Skin), ki spremlja preobrazbo nekdanjega obritoglavca Bryona Widnerja, ki ga je upodobil igralec Jamie Bell. Dramo je režiral in napisal scenarij z oskarjem nagrajeni režiser Guy Nattiv. Poleg igralca Jamieja Bella (ki smo ga nazadnje lahko gledali v glasbenem filmu Rocketman, zaigral pa je še v filmih Svinjarija, Fantastični štirje, zaslovel pa s svojo prvo vlogo v filmu Billy Elliot) v biografski drami igrajo še Danielle Macdonald, Daniel Henshall, Bill Camp, Louisa Krause, Zoe Colletti, Kylie Rogers, Colbi Gannett, Mike Colter in Vera Farmiga.

O ZGODBI: Brezskrbni mladenič Bryon Widner, ki so ga vzgojili rasistični obritoglavci (skinheadi) in je bil zloglasen med belimi supremacisti, se odloči, da obrne hrbet sovraštvu in nasilju in tako spremeni svoje življenje, tudi s pomočjo ženske, ki jo ljubi. Gre za neverjetno resnično zgodbo človeka, ki je več kot eno leto na obrazu in telesu prenašal boleče operacije odstranitve tetovaž, ki so ga povezovale z njegovo grozovito preteklostjo.

Na podlagi dokumentarnega filma MSNBC iz leta 2012 je bil Bryon Widner eden najbolj iskanih belih supremacistov s seznama FBI. Pokrit z rasističnimi tetovažami od glave do pet, ki jih je pridobil z zločini iz sovraštva, živi uničujoče življenje brez povratka. Ko spozna Julie in njene tri hčerke iz prejšnjih razmerij, mu očetovska odgovornost narekuje, da zapusti gibanje. Medtem ko poskuša obrniti svoje življenje, prejema smrtne grožnje in nadlegovanje s strani starih članov družbe. S pomočjo FBI in SPLC prestane 25 težkih operacij za odstranjevanje tetovaže, v zameno pa je dešifriral tetovaže na svojem telesu, kar pa vodi v aretacijo in obsodbo njegove nekdanje družbe.

IGRALSKA ZASEDBA: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Daniel Henshall, Bill Camp, Louisa Krause, Zoe Colletti, Kylie Rogers, Colbi Gannett, Mike Colter in Vera Farmiga

REŽIJA: Guy Nattiv
SCENARIJ: Guy Nattiv
PRODUCENTI: Jaime Ray Newman, Guy Nattiv, Oren Moverman, Celine Rattray, Trudie Styler in Dillon D. Jordan
KOPRODUCENTI: Ged Dickersin, Stephen Mao, Joanna Plafsky
IZVRŠNI PRODUCENTI: Zachery Ty Bryan, Nic Marshall, Robert L. Hymers III, Trevor Matthews, Nick Gordon, Lee-Ann Corry, Tommee May, Dale Rosenbloom, Meriam Alrashid, Krios Song, Peter Sobiloff, Michael Sobiloff, Shaohua Huang, Na Yang, Daniel Negreanu, David Kang, Lawrence Cancellieri, Randy Cancellieri, Enrico Saraiva, Mario Peixoto, Siena Oberman
ŽANR: biografska drama

Na voljo je že NAPOVEDNIK, biografska drama KOŽA pa na redni spored v kinematografe prihaja 5. SEPTEMBRA 2019.


Nazaj