Svet je v primežu še vedno trajajoče krize s COVID-19. Ni nam lahko pomisliti na to, kaj bi še lahko sledilo. Znanstveniki v prvih bojnih linijah pa vedo, da lahko najhuje še pride.

Kaj lahko torej naredimo, da bi preprečili naslednjo epidemijo, preden bo prepozno? Raziskovalci po vsem svetu hitijo, da bi preprečili katastrofo. Njihov trud predstavlja najbolj kritično nalogo te generacije. Zadnja leta so smrtonosni virusi v porastu in se pojavljajo pogosteje. Zato je National Geographic napovedal izdajo dokumentarca LOVCI NA VIRUSE v produkciji Lincoln Square Productions pod okriljem American Broadcasting Company (ABC) News. Premierno se bo predstavljen, 22. novembra ob 22h. LOVCI NA VIRUSE bodo razkrili surove in pretresljive zgodbe junaških strokovnjakov, ki si prizadevajo odkriti zaporedje dogodkov, ki bi lahko pripeljali do naslednje globalne pandemije.

Christopher Golden, epidemiolog in ekolog National Geographica, ima nalogo sestaviti sliko kulture, bolezni in okolja, da bi odkril vzorce, ki povzročajo globalne zdravstvene krize. James Longman, dopisnik iz tujine za ABC News, je na lastne oči videl kaos, ki ga po svetu povzroča COVID-19. Na podlagi svojih raziskovalnih izkušenj bo iskal odgovore na pereča vprašanja, ki jih javnost nestrpno pričakuje. Golden in Longman se bosta podala na pot po celinah in poskusila doumeti ter ustaviti širitev COVID-19 ter preprečiti naslednji smrtonosni izbruh.

Verižno reakcijo, ki sproži pandemijo, se da prekiniti. Če odstraniš eno domino, lahko preprečiš izgubo več milijonov življenj. Spoznajte naše LOVCE NA VIRUS na prvih bojnih linijah znanosti in raziskav, ki so tvegali vse, da bi razkrili skrivnosti človeških virusov.
- Jim Desmond (Consulting Veterinarian, EcoHealth Alliance)
- Kendra Phelps (raziskovalka netopirjev)

V dokumentarnem filmu LOVCI NA VIRUSE bomo spremljali strokovnjaka Goldnain Longmana, ki bosta »potovala« skozi postopke na letališču, klicala taksije in navigirala skozi vse mogoče človeške stike, ki jih je spremenila trenutna pandemija. Ker število okužb in smrtnih žrtev po vsem svetu raste, se bosta pridružila LOVCEM NA VIRUSE, ki trenutno delujejo v potencialnih vročih conah: na Tajskem, v Liberiji, Turčiji in ZDA.

Dokumentarni film LOVCI NA VIRUSE bo predvajan na programu National Geographic v 172 državah v 43 jezikih. Dokumentarec LOVCI NA VIRUSE so za National Geographic producirali pri Lincoln Square Productions. Jeanmarie Condon in Drew Pulley sta njihova izvršna producenta. Izvršni producent za National Geographic je Bengt Anderson, produkcijski podpredsednik je Matt Renner, produkcijski in razvojni višji podpredsednik je Alan Eyres, izvršni podpredsednik National Geographic (unscripted entertainment) pa je Geoff Daniels.

LOVCI NA VIRUSE, premierno 22. novembra ob 22h 


Nazaj