Na kanalu SCI FI bo v nedeljo, 18. marca ob 21. uri premierno predvajana tretja sezona serije Čarodeji. Tokrat se bo ekipa Brakebills morala soočiti z nasprotniki brez pomoči svojih čarovniških moči.

Po dogodkih prejšnje sezone, ko je Quentin (ki ga je igral Jason Ralph) ubil enega od bogov, Umberja, človeška rasa je brez magije in brez nje je veliko težje. Nihče nima magičnih moči, in to pri vsakemu drugače odraža. Heroji hitro odkrijejo, da je Julia (igra jo Stella Maeve) edina, ki ima moč, in ona se s Quentinom premika v iskanju nekoga, ki jim lahko pomaga odkriti, če lahko njene sposobnosti spremenijo svet. Margo in Eliot se morata ukvarjati z vilinsko kraljico, s katero nisu v najboljših odnosih. Ta situacija največ vliva na Pennyjevo zdravje, čigar bolezen v človeškem svetu alarmantno napreduje in edino mesto, kjer je razmeroma varen je knjižnica.

Glavni junak serije je Quentin Coldwater, koga srečamo kot maturanta, ki je očaran s fantastiko. Ni verjel v nadnaravne moči in magijo, dokler ga niso sprejeli v elitno šolo magije v New Yorku. Od tega trenutka naprej je bil prepričan, da je fantastični svet, o katerem je sanjal, resničen, a tudi nevaren.

V seriji igrajo Jason Ralph (Aquarius, A Most Violent Year), Stella Maeve (The Runaways), Hale Appleman (Private Romeo, Teeth), Arjun Gupta (Sister Jackie) in Olivia Taylor Dudley (Paranormal Activity: The Ghost Dimension, Transcendence, The Vatican Tapes). Serija je bila posneta v Vancouvru v Kanadi.

Premiera tretje sezone Čarodeji je predvidena za nedeljo, 18. marca ob 21. uri na kanalu SCI FI.