Čudovita, brezčasna avstralska zgodba Colina Thiela o nenavadnem prijateljstvu med dečkom in pelikanom prihaja na filmska platna in ogrela vam bo srce!

"Deček nevihte” je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz preteklosti, katerih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine ter vez, ki sta jo spletla, so imele ogromen vpliv na njegovo celotno življenje in na življenja njegovih bližnjih.

NATEČAJ ZA OSNOVNOŠOLCE
Brezčasna zgodba Deček nevihte je še vedno aktualna v Avstraliji in po svetu. Zaradi mnogih pomembnih tematik jo pogosto obravnavajo tudi v izobraževalne namene, zato smo za osnovnošolce pripravili poseben natečaj s super nagrado: Ogled filma distribucije Blitz po izboru za cel razred (v kinu po izbiri). Navodila za sodelovanje  v natečaju se nahajajo na dnu tega sporočila. Vabimo vas, da informacijo o natečaju delite s tistimi, ki bi jih sodelovanje zanimalo!

Film DEČEK NEVIHTE prihaja v kino 21. marca. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.