Še dober teden dni je do pričetka festivala glasbenega filma Naj se rola. Na novem festivalu, ki bo potekal med 13. in 15. junijem v Kinodvoru, premierno predstavljamo enajst filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse, ki bodo na sporedu v treh tematskih sklopih: Zid (ob trideseti obletnici padca berlinskega zidu), Anatomija zabave in Barve glasbe.

Festival v četrtek, 13. junija ob 17. uri odpiramo z dokumentarcem Svoboda in rock (Free To Rock) v režiji Jima Browna, ki razkriva, kako je rock’n’roll ponesel zvok svobode na drugo stran železne zavese. Še isti dan ob 21.30 bomo s festivalsko premiero filma Kriči, Sarajevo! (Scream for Me Sarajevo), na kateri bomo gostili režiserja Tarika Hodžića in producenta Adnana Ćuharo, uradno odprli tudi Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic.

V petek, 14. junija bo na Kinodvorišču potekal tudi festivalski open-air party. Zabavali vas bodo DJ Udo Brenner (Zeleno sonce), DJ Monday in Nati Katchi. V sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana 18. junija festivalski ponudbi dodajamo še bonus track, na katerem bo igralec in režiser Mathieu Amalric osebno predstavil svojevrsten filmski eksperiment, ki ga od leta 2010 soustvarja z Johnom Zornom.

Festival Naj se rola je nastal na pobudo Terensa Štaderja v koprodukciji s Kinodvorom. Vstopnice za vse filme kot tudi festivalsko zabavo so pri blagajni Kinodvora že v prodaji.

Program festivala najdete v priponki.


Prenesi

Nazaj