Nova serija iz šestih delov nam ponuja spektakularne posnetke iz zraka, ki prikazujejo najzanimivejše evropske države, kulture in izjemne znamenitosti. Odkrijte čisto novo plat Evrope! Premiera serije Evropa od zgoraj bo 10. novembra, ob 22h na kanalu National Geographic. Poletite s serijo Evropa od zgoraj, s katero se National Geographic  odpravlja na navdušujoč let prek celine, ki nam nudi spektakularne posnetke, edinstven vpogled in čisto nov pogled na najznamenitejše evropske kulturne in naravne znamenitosti.

Serija Evropa od zgoraj, ki so jo posneli samo v enem letu, neverjetno podrobno prikaže kulturne, zgodovinske, tehnološke in gradbene dosežke, ki so pripomogli k izoblikovanju današnje podobe te veličastne celine, ki jo imamo za svoj dom. Prek prekrasnih posnetkov lahko gledalci vidimo, kako se v hipu en letni čas prelevi v drugega, kako se polja tulipanov na Nizozemskem nenadoma čarobno obarvajo in kako se stopničasti slapovi v italijanskih Dolomitih spremenijo v led. To osupljivo vizualno popotovanje z vsako epizodo, ki se osredotoči na eno evropsko državo, izpostavi in slavi tako naravne znamenitosti, kot tudi človeške zgodbe in gradbene dosežke, ki imajo še danes veliko vlogo pri izoblikovanju velikih evropskih narodov.

Gledalci bomo lahko ob spremljanju serije preleteli znane znamenitosti, kot so: nedokončana cerkev Sagrada Familia v Španiji, na kateri arhitekti neutrudno delajo; prekrasni mlini na veter in domovi na vodi na Nizozemskem ter britanski projekt Eden, ko bomo videli, kako drzni vrtnarji visijo s strehe, da bi obrezali krošnje. Poleg tega serija prikaže tudi tropsko letovišče, ki se nahaja v velikem zapuščenem letalskem hangarju v Nemčiji, največji grad na svetu na Poljskem ter ledeno stezo za dirkanje s športnimi avtomobili v Italiji, ki nam bo zagotovo pognala kri po žilah.

Matt Taylor, podpredsednik, vodja programa za National Geographic VB, Evropa in Azija, pravi: „Prek osupljive fotografije in presenetljivih podrobnosti, ki so značilne za National Geographic, prikaže serija Evropa od zgoraj neverjetno spreminjanje Evrope skozi leto. Vse od živahnega in veselega poletnega vzdušja, pa do hude mrzle zime ter seveda vse vmes. Z njo gledalce popeljemo na prekrasno vizualno popotovanje, tako kot to znamo samo mi. Upamo, da bo serija navdušila vse, da se nam bodo pridružili na tem čudovitem in edinstvenem potovanju po tem pisanem območju.“

Med epizodami so:
Evropa od zgoraj: Velika Britanija
Premiera - 10. november, ob 22h
To spektakularno popotovanje po zraku nam razkrije plat Velike Britanije, ki nam je bila doslej neznana. Kamere preletijo naravno znamenitost Giant's Causeway, ravno ko ljudje na vodnih skuterjih čistijo obalo. Vidimo tudi kako drzni vrtnarji z motornimi žagami v rokah visijo s strehe stavbe projekta Eden. Na koncu pa preletimo še London, kjer ravno čistijo enega najvišjih nebotičnikov v mestu.

Evropa od zgoraj: Italija
Premiera - 17. november, ob 22h
Kamere preletijo ruševine starega Rima, letijo ob ladji v Benetkah in nam ponudijo pogled s ptičje perspektive na sicilijanske ribiče. Ozremo se na pogumne znanstvenike, ki plezajo na vulkan Etno, pri delu ujamemo nenavadne vibrirajoče vilice v apulijskih nasadih oljk in dirkamo okoli ledene steze visoko v Alpah pri najbolj nenavadni dirkalni šoli na svetu.

Evropa od zgoraj: Nemčija
Premiera - 24. november, ob 22h
Kamere preletijo tovarno veliko kot mesto, letijo ob kabinskih žičnicah, ki podirajo rekorde in nam ponudijo pogled s ptičje perspektive na največje kopensko vozilo na svetu. Preleteli bomo tudi tropsko letovišče, ki se nahaja v velikem zapuščenem letalskem hangarju ter obiskali deset otočkov, katerih prebivalci imajo čisto svoje vlake.

Evropa od zgoraj: Nizozemska
Premiera - 1. december, ob 22h
Spektakularno potovanje po zraku bo razkrilo inovacije, zaradi katerih je postala Nizozemska tehnološka velesila. Preleteli bomo znamenite mline na veter, futuristične rastlinjake, sodobne turbine in domove na vodi ter prikazali, kako si Nizozemska pribori ozemlje za bivališča in poljedelstvo. Utrdbe čudnega videza nam ponudijo vpogled v to, kako so si Nizozemci prizadevali za svojo osvoboditev, nenavadni novoletni običaji pa razkrijejo njihov značaj.

Evropa od zgoraj: Poljska
Premiera - 8. december, ob 22h
Preletite največji grad na svetu, ognjemet nad Krakovim in spremljajte stiske zobra, največje kopenske živali v Evropi. Pogled s ptičje perspektive razkrije tudi, kako Poljaki kot narod doživljajo velike spremembe in kako v Varšavi marljivo gradijo stavbo, ki bo najvišja v Evropski uniji.

Evropa od zgoraj: Španija
Premiera - 15. december, ob 22h
Preletite cerkev Sagrada Familia v Barceloni, ki jo arhitekti neutrudno gradijo. Oglejte si drzne lovce na vitičnjake, ki se spuščajo po prepadnih stenah, da bi dobili ene najdražjih lupinarjev ter odkrijte eno najzanimivejših zapuščenih stavb na svetu, ki je skrita sredi gora na severu Španije.

Nova serija iz šestih epizod, Evropa od zgoraj, bo premierno predvajana 10. novembra, ob 22h na kanalu National Geographic.

Foto: National Geographic


Nazaj