Oskarjeva nagrajenka Emma Stone je Disneyjeva Kruela, v novem igranem filmu, ki spremlja zgodbo uporniških mladih dni ene najzloglasnejših filmskih likov; zloglasne, moderne, fantastične negativke – legendarne Kruele de Vil. Film, ki je umeščen v London v leto 1970, je izvorna zgodba o tem, kako je pravzaprav nastala kultna zlobnica, lovka na pse.

Zgodba v filmu je fokusirana na njeno življenje preden je postala negativka in sovražnica vsega in vseh. V želji, da postane slavna oblikovalka, Kruela prispe v London. Njen talent za modo opazi slavna baronica Von Hellman, znana kot modna legenda, ki jo upodobi dvakratna dobitnica nagrade oskar. Njun napet odnos povzroči niz dogodkov in odkritij, ki privedejo do tega, da Kruela osvobodi svojo kruto stran in postane maščevalna zlobnica. 

Ob Emmi Stone in Emi Thompson, ostale vloge igrajo Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste in Mark Strong. Film je režiral Craig Gillespie, producenti so Andrew Gunn, Marc Platt in Kristin Burr, medtem, ko sta Emma Stone in Michelle Wright v vlogah izvršnih producentk. Z dvema nagradama oskar nagrajena Jenny Beavan je kreirala  sijajne, živopisane costume, ki si jih bomo zagotovo zapomnili.

Film Kruela prihaja v distribuciji Blitz Slovenija letos v domača kina.


Nazaj