Zanimive serije na TV kanalu Epic Drama v mesecu avgustu: Versailles, Murdochove skrivnosti in serija Maraton skrivnosti.

Versailles, premierno od nedelje, 4. avgusta, ob 21.00
Ludvik XIV. je našel rešitev za škandal s strupi in dobil vojno z Nizozemsko. Zdi se, da nič ne more ustaviti njegovih strašnih ambicij po širitvi kraljestva in prevladi nad celo Evropo,  toda vsake sanje imajo svojo ceno. Jeza ljudstva narašča, saj ne želijo financirati kraljeve razsipnosti. Revolucija trka na vrata, Versailles ni varen in pred kraljem so novi izzivi. Madame de Maintenon napelje Ludvika k vzpostavitvi absolutizma, kar zaneti konflikte na dvoru. Kmalu kralj ne more več trpeti čedalje večjega upora ljudstva, protestantov, oziroma samega papeža. Medtem Phillippova preiskava skrivnostnega zapornika z železno masko povzroči neznano grožnjo za kralja.

Murdochove skrivnosti, premierno vsak dan med tednom, od ponedeljka, 5. avgusta, ob 20.00
Izmed zapletenih preiskav v tej sezoni velja izpostaviti naslednje: Murdoch mora postopati previdno, ko napadejo protestantskega policista, za napadom pa najverjetneje stojijo katoliški nasprotniki. Murdoch se znajde v družbi ambicioznega romanopisca Jacka Londona, uspešnega industrialca Henryja Forda in celo anarhistov, ko se vtihotapi v skupino, ki jo vodi voditeljica delavskega sindikata Emma Goldman. Medtem se inšpektor Brackenreid utaplja v svoji osebni drami, medtem ko skupaj z Murdochom preiskujeta primer poskusa umora svetovno znane operne dive. Kasneje je Murdochovo zasebno življenje prerojeno, ko odkrije, da njegova nekdanja ljubezen Anna Fulford deluje v Torontu pod psevdonimom, toda njunemu razmerju še vedno grozi kriminalna združba Black Hand. Sezona se konča s prehodom v 20. stoletje in z vprašanji o prihodnosti, ki jih odpira primer domnevnega potnika skozi čas. Bo Brackenreid sprejel novo vlogo v Ottawi in zapustil oddelek, se bo profesionalen odnos med Crabtreejem in dr. Grace prelevil v osebnega, ter kaj čaka Murdocha v prihodnosti?

Maraton skrivnosti, vsako nedeljo, od 4. avgusta, ob 6.35
Naš apetit za kriminalne drame ne pozna meja. V mesecu avgustu smo vse nedelje prihranili za Frankie, Phryne in Williama. Namestite se v naslonjače, sprostite se in uživajte ob najnovejših preiskovalnih dogodivščinah naših priljubljenih detektivov iz oddaj Frankie Drake, Detektivka Fisherjeva in Murdochove skrivnosti.

Foto: Benijay Rights


Nazaj