Zanimive serije na TV kanalu Epic Drama v februarju 2020: Poldark, 54 ur, Murdochove skrivnosti, Jamestown in serija Frankie Drake.

Poldark, premierno od nedelje, 9. februarja, ob 20.00
Stopili smo v novo stoletje, ki prinaša obljubo svetlejše prihodnosti, a vendar preteklost meče dolgo senco na Cornwall. Ross Poldark sklene pozabiti na Westminster in preživeti več časa s svojimi ljubljenimi, dokler ga star prijatelj ne prosi za pomoč. Ross se čuti zavezanega upreti oblastem in pretehtati svojo lastno zvestobo do kralja in domovine. Enysevi podprejo Rossa,  Demelza pa se mora soočiti z nevarnostmi pred lastnim pragom. George dvori pokvarjenim pomembnežem, katerih vpliv se razteza nad celotnim imperijem.

54 ur, premierno od sobote, 29. februarja, ob 21.00
Na vroč poletni dan leta 1988 spodleti oboroženi bančni rop. Dva gangsterja na begu pred policijo vzameta poln avtobus ljudi za talce. Sledi lov na zločinca, ki se hitro sprevrže v katastrofo. Policija se osmeši z amaterskimi operacijami, medtem ko ji nagajajo državni mediji, ki se borijo za najsočnejše fotografije in intervjuje z ugrabiteljema. Medtem ko Rösner, vodilna sila tega gangsterskega dvojca, zrežira njunih 54 ur slave na hladnokrven način, njegov sostorilec Degowski zadovolji svoje temačne užitke z manipuliranjem medijev. Degowski pa je nepredvidljiv in skriva nasilno naravo. Ko izgubi živce, moža vzameta dve mladi talki in ugrabita drugo vozilo za pobeg. Tako se začne odisejada, ki v celoti uide z vajeti ...

Murdochove skrivnosti, premierno vsak večer med tednom, od ponedeljka, 3. februarja, ob 20.15
Sedma sezona se začne na prvi dan kraljice Viktorije, ko se Murdoch na krovu razkošne potniške ladje ponovno združi s svojo ljubljeno Julio. Njuno srečanje pa je izredno kratko, saj že kmalu po izplutju domnevno potisnejo hčerko lastnika ladje čez krov. Med zapletenimi preiskavami te sezone so še naslednji primeri: Murdoch varuje življenje izumitelja Jamesa Pendricka, potem ko nekoga ustrelijo med predstavitvijo njegovega najnovejšega izuma; filma z zvočno podlago. Murdoch se mora soočiti s filmsko mrzlico, ki preplavi postajo št. 4, ko se Brackenreid in Crabtree potegujeta za vlogo v Pendrickovem filmu, ki temelji na detektivskih dogodivščinah. Sherlock Holmes se vrne in ponudi pomoč Murdochu, ko izgine varuška in je njena mlada varovanka prepričana, da jo lahko najde le slavni Sherlock Holmes. Detektiv Murdoch se spopade tudi s pajki, morskimi pošastmi, skrivnostno smrtjo kolesarja in armado zombijev. Ljubezen med Murdochom in Julio se v sedmi sezoni še poglobi, četudi umor Darcyja Garlanda, Julijinega nekdanjega moža, še naprej buri duhove. Cvetoča romanca med Crabtreejem in dr. Grace medtem pristane na velikih preizkušnjah, saj izhajata iz zelo različnih družbenih razredov.

Jamestown, nadaljevanje v nedeljo, 2. februarja, ob 21.00
Jamestown je v razcvetu, Virginija angleškim priseljencem obljublja bogastvo in svobodo. Jocelynina uničena plantaža si je opomogla, a stare zamere ostajajo. Jocelyn po tihem načrtuje maščevanje, toda Yeardley se ne bo umaknil brez boja. Veliki dobički v koloniji vzbudijo pozornost Anglije, prihod enigmatičnega moža v mesto pa prisili mnoge meščane v mrzlično brisanje sledi o preteklih prestopkih. Sredi konflikta se rodi ljubezen in celo Jocelyn se odpira prihodnost, kakršne si ni nikoli niti predstavljala. Maria, Pedro in njuni rojaki angolskega porekla se borijo za svoj mir znotraj kolonije, a si več ne morejo zatiskati oči, da živijo pod tiranijo in zrejo proti nepredstavljivi prihodnosti. Sharrowsovi medtem razvijejo tesno vez z ameriškimi staroselci. Henry se poroči z žensko iz plemena Pamunkey, Silas pa živi skupaj z njimi v izgnanstvu, toda njegov prijateljski odnos z bojevnikom Chacrowom je pred veliko preizkušnjo in naposled se znajde v središču doslej najhujšega spopada med Angleži ameriškimi staroselci. Ti spopadi naznanjajo novo poglavje v zgodovini Virginije, ki bo krojilo podobo novega sveta za več stoletij.

Frankie Drake, nadaljevanje v torek, 4. februarja, ob 21.00
Tretja sezona postreže z novimi dogodivščinami, saj Drakove zasebne detektivke obravnavajo še bolj zahtevne primere, v katerih se soočajo z mogočnimi zlikovci. Frankie in Trudy se še naprej zanašata na Mary in Flo, ki vselej radi priskočita na pomoč pri vohljanju po policijskih dosjejih ter obdukcijskih poročilih, toda Mary je zaradi novo pridobljene samozavesti na policijski postaji (in v življenju samem) nezadovoljna s statusom častnice za moralo in si postavi nove razburljive poklicne cilje. Flo zaključi razredni del na medicinski fakulteti in se veseli kliničnega izobraževanja v bolnišnici, medtem pa usklajuje zvezo s svojim ljubimcem na daljavo z različnimi zahtevami, ki jih mora izpolnjevati kot Drakova detektivka. Trudyjino ljubezensko življenje z Billom Petersom postaje čedalje resnejše, hkrati pa je uspešna tudi pri svojem preiskovalnem delu, kjer sprejema resnično velika tveganja pri reševanju primerov. Frankie še naprej vodi skupino z veliko samozavestjo in domiselnostjo, medtem pa razvije romantično razmerje z boksarjem Mosesom Pagom. Tretja sezona serije Frankie Drake obljublja veliko nepozabne zabave. Nikar ne zamudite!

Foto: ITV Global


Nazaj