Zanimive serije na TV kanalu Epic Drama v januarju 2020: Jamestown, Frankie Drake in serija Poldark.

Jamestown, premierno od nedelje, 5. januarja, ob 21.00
Jamestown je v razcvetu, Virginija angleškim priseljencem obljublja bogastvo in svobodo. Jocelynina uničena plantaža si je opomogla, a stare zamere ostajajo. Jocelyn po tihem načrtuje maščevanje, toda Yeardley se ne bo umaknil brez boja. Veliki dobički v koloniji vzbudijo pozornost Anglije, prihod enigmatičnega moža v mesto pa prisili mnoge meščane v mrzlično brisanje sledi o preteklih prestopkih. Sredi konflikta se rodi ljubezen in celo Jocelyn se odpira prihodnost, kakršne si ni nikoli niti predstavljala. Maria, Pedro in njuni rojaki angolskega porekla se borijo za svoj mir znotraj kolonije, a si več ne morejo zatiskati oči, da živijo pod tiranijo in zrejo proti nepredstavljivi prihodnosti. Sharrowsovi medtem razvijejo tesno vez z ameriškimi staroselci. Henry se poroči z žensko iz plemena Pamunkey, Silas pa živi skupaj z njimi v izgnanstvu, toda njegov prijateljski odnos z bojevnikom Chacrowom je pred veliko preizkušnjo in naposled se znajde v središču doslej najhujšega spopada med Angleži ameriškimi staroselci. Ti spopadi naznanjajo novo poglavje v zgodovini Virginije, ki bo krojilo podobo novega sveta za več stoletij.

Frankie Drake, premierno od torka, 7. januarja, ob 21.00
Tretja sezona postreže z novimi dogodivščinami, saj Drakove zasebne detektivke obravnavajo še bolj zahtevne primere, v katerih se soočajo z mogočnimi zlikovci. Frankie in Trudy se še naprej zanašata na Mary in Flo, ki vselej radi priskočita na pomoč pri vohljanju po policijskih dosjejih ter obdukcijskih poročilih, toda Mary je zaradi novo pridobljene samozavesti na policijski postaji (in v življenju samem) nezadovoljna s statusom častnice za moralo in si postavi nove razburljive poklicne cilje. Flo zaključi razredni del na medicinski fakulteti in se veseli kliničnega izobraževanja v bolnišnici, medtem pa usklajuje zvezo s svojim ljubimcem na daljavo z različnimi zahtevami, ki jih mora izpolnjevati kot Drakova detektivka. Trudyjino ljubezensko življenje z Billom Petersom postaje čedalje resnejše, hkrati pa je uspešna tudi pri svojem preiskovalnem delu, kjer sprejema resnično velika tveganja pri reševanju primerov. Frankie še naprej vodi skupino z veliko samozavestjo in domiselnostjo, medtem pa razvije romantično razmerje z boksarjem Mosesom Pagom. Tretja sezona serije Frankie Drake obljublja veliko nepozabne zabave. Nikar ne zamudite!

Poldark, nadaljevanje od nedelje, 5. januarja, ob 20.00
Država je v primežu politične negotovosti in svežih volitev, medtem pa si Ross prizadeva izzvati Georgovo prevlado nad Cornwallom ter obenem rešiti svoj zakon z Demelzo. Toda Hugh Armitage je še naprej zaljubljen v Demelzo in upa na več. Dwight in Caroline se odločita ustvariti družino, Elizabeth pa si želi še enega otroka, da bi utrdila zakonsko zvezo s čedalje bolj sumničavim Georgeom. Morwenna se otepa Osborneovega zapeljevanja, Sam pa spodbuja svojega neutolažljivega brata Drakea, naj si poišče novo ljubezen.

Foto: NBCU


Nazaj