Zanimive serije na TV kanalu Epic Drama v maju 2019: Versailles, Poldark in serija Maraton skrivnosti.

Versailles premierno od nedelje, 5. maja, ob 21.00
V drugi sezoni sanje kralja Ludvika XIV. o mogočni palači v Versaillesu propadajo pred njegovimi očmi. Prva stopnja gradnje palače je sicer končana in večina eminentnih plemičev in plemkinj zdaj živi pod streho »sončnega kralja«, kjer so vpleteni v nenehno bitko za prevlado. V razmahu so droge, kockanje in alkohol, veljaki pa se zatekajo k zastrupljanju drug drugega, da bi prišli bliže kralju in se povzpeli po družbeni lestvici. Ludvik, zaslepljen zaradi strasti do svoje ljubice Montespan, ne upošteva nasvetov cerkve in najtesnejših svetovalcev. Obdan s temo in izprijenostjo tako izgubi občutek za odločnost, zato se v obupnem poskusu odrešitve poda v vojno proti svojemu smrtnemu sovražniku Viljemu Oranskemu. Da bi rešil svojo vizijo Versaillesa, mora najti pot nazaj k luči in odrešenju.

Poldark, nadaljevanje od četrtka, 6. maja, ob 21.00
1794: vojna in revolucija v Franciji visita nad Veliko Britanijo. V Cornwallu George Warleggan nadaljuje z gradnjo svojega imperija in s prizadevanji, da bi uničil Poldarkove. Elizabeth je odločena stopiti v novo življenje kot njegova žena, zato zakoplje svojo preteklost, s tem pa tudi Rossa. Še naprej pa skriva skrivnost, ki ogroža njeno lagodno življenje, ki si ga je končno izborila zase in svojega sina. Ross in Demelza si prizadevata ohraniti mir in se za vselej oddaljiti od Georga, medtem ko v Nampari krpata svoj odnos, toda prihod Demelzinih bratov kmalu prelomi krhko premirje in Ross se mora vprašati, kako dolgo še lahko mirno opazuje Georgov neoviran vzpon. Medtem v vojni s Francijo ujamejo Dwighta in na Rossova pleča pade odgovornost, da reši prijatelja. Soočen z bitkami doma in na tujem, bo Ross dejansko tvegal vse, kar mu je drago v življenju?

Maraton skrivnosti, ves dan od srede do petka, 1. do 3. maja
V mesecu maju vas čaka osupljiv maraton naših najboljših kriminalnih dram s celega sveta,  s katerimi vas bomo zabavali in navduševali polne tri dni, od jutra do večera! Spremljajte dogodivščine pretkane Phryne Fisher in njenih spremljevalcev Jacka in Dota, talentirano ekipo detektivov pod taktirko Williama Murdocha, ter impresivne detektivske spretnosti deklet Frankie Drake, Trudy Clarke, Mary Shaw in Flo Chakowitz.

Foto: Banijay Rights


Nazaj