Pregled novosti v drugi polovici oktobra na programu Epic Drama: Vikend maratoni v senci umora, serija Murdochove skrivnosti in serija Španska princesa.

Španska princesa
Žanr: Resnična zgodovina
Premierno od srede, 27. oktobra, ob 21:00
Leto: 2019
Sezona 1: 8 x 60 min
Režiser: Emma Frost, Philippa Gregory
Igralci: Charlotte Hope, Stephanie Levi-John, Aaron Cobham, Harriet Walter, Laura Carmichael, Ruairi O’Connor, Philip Cumbus, Richard Pepper

Vračamo se v svet spletkarjenja na kraljevem dvoru Tudorjev. Serija pripoveduje živo in očarljivo zgodbo skozi oči glavnih akterk, obenem pa razkriva skrivnosti doslej nepoznanega kotička zgodovine: življenja temnopoltih ljudi, ki so živeli in delali v Londonu v 16. stoletju. Katarina Aragonska je odločna mlada španska princesa, obljubljena v zakon s prihodnjim angleškim kraljem, princem Arturjem. V sivo deževno Anglijo prispe skupaj s svojim bahavim razkošnim spremstvom, med katerim sta tudi dvorna dama Lina in prikupna svobodna duša Rosa. Ko kmalu po poroki princ Artur umre, je Katarinina prihodnost v vlogi kraljice nenadoma postavljena pod vprašaj. Katarina se sklicuje na to, da njen zakon ni bil uradno izpolnjen in kot devica si ima pravico izbrati drugega prestolonaslednika; karizmatični in odločni princ Henrik bo nekega dne Angliji vladal kot kralj Henrik VIII.

Epska dejstva
Scenaristka Emma Frost je poznana po svojem delu pri serijah 'Bela princesa', 'Bela kraljica', 'Človek v visokem dvorcu', 'Brez sramu' in 'Casualty'. Pozorni gledalci bodo morda prepoznali tudi Lauro Carmichael, ki je bila dolgo članica igralske zasedbe v seriji 'Downton Abbey', kjer je igrala vlogo Lady Edith.

Murdochove skrivnosti: Noč groze
Žanr: Kriminal in misterioznost
V nedeljo, 31. oktobra, ob 20:15
Leto: 2019
Trajanje: 45 min
Režiser: Maureen Jennings, Cal Coons, Alexandra Zarowny
Igralci: Hélène Joy, Yannick Bisson, Thomas Craig, Jonny Harris, Lachlan Murdoch, Shanice Banton, Daniel Maslany

Po preletu meteorja Higgins odkrije nenavaden predmet v obliki kokona. Ko se skloni naprej, da bi si ga pobliže ogledal, se ta nenadoma razpoči in Higgins pristane na tleh. Naslednje jutro Murdoch, Ogdenova in Brackenreid debatirajo o poplavi paničnih klicev po astronomskem dogodku, Higgins pa prispe z rastlino v rokah in izkazuje zanj neznačilno prijazno vedenje. Crabtree in Watts, ki oba verjameta v zunajzemeljska bitja, kasneje preiskujeta globoko jamo, kjer naj bi domnevno strmoglavilo vesoljsko plovilo. Nedolgo zatem začneta tudi Watts in Violet Hart izkazovati znake bizarnega vedenja, kar pomeni, da bi utegnilo biti nalezljivo ...

Epska dejstva
Zveste gledalce programa Epic Drama bomo na letošnjo noč čarovnic razveselili s še posebej srhljivo epizodo iz 12. sezone naše najbolj priljubljene kriminalne serije 'Murdochove skrivnosti', ki je nismo še nikoli predvajali na našem kanalu!

Vikend maratoni v senci umora - Ves dan ob sobotah in nedeljah v oktobru: Endeavour, Gospodična Marple, Murdochove skrivnosti, Frankie Drake in Detektivka Fisherjeva

V oktobru se nadaljujejo morilski vikendi. Tokrat smo na programu Epic Drama združili še več legendarnih borcev proti kriminalu. Marplovi, Murdochu in Endeavourju se bosta pridružili Frankie Drake in gospodična Fisher.


Nazaj