V prvih dneh januarja prihaja na filmska platna novi film režiserja Damjana Kozoleta POLSESTRA z Lizo Marijino in Uršo Menart v glavnih vlogah. Gre za zgodbo o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

»Film govori o ljudeh, ki si ne znajo pokazati čustva naklonjenosti. Način, na katerega komuniciramo z drugo osebo, vedno izraža naše želje, strahove, frustracije. Kadar to počnemo na aroganten, agresiven način, ponavadi le prikrivamo lastno ranljivost. In ravno zato gre, za dve odtujeni, ranjeni osebi, ki se morata v majhnem stanovanju v Šiški soočiti s svojo preteklostjo in sedanjostjo. Na kratko, to je film o sovraštvu in odpuščanju,« o svojem najnovejšem filmu pravi režiser Damjan Kozole.

V glavnih vlogah igrata Liza Marijina in Urša Menart, ki je skupaj z režiserjem in Ognjenom Sviličićem tudi soavtorica scenarija. Ostale vloge igrajo Peter Musevski, Jurij Drevenšek, Urška Hlebec, Labina Mitevska in drugi. Polsestra je svetovno premiero doživela poleti v tekmovalnem programu prestižnega festivala v Karlovih Varih, kjer je Damjan Kozole leta 2016 prejel kristalni globus za režijo za film Nočno življenje. 

Po odmevni premieri je Polsestra dobila odlične kritike:
- »Smešen in zabaven film.« - Screen Daily
- ‍»Napetosti polno, a hkrati komično soočenje dveh nergaških sester.« - The Hollywood Reporter 

Film že prikazali na številnih mednarodnih filmskih festivalih, na 22. festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je Liza Marijina prejela vesno za najboljšo žensko vlogo. POLSESTRA bo od premiere 8. januarja do 16. januarja ekskluzivno na sporedu v ljubljanskem Kinodvoru, od 16. januarja pa prihaja na redni spored kinematografov po Sloveniji.


Nazaj