Mednarodni festival kratkega filma FeKK vas ponovno vabi na delavnico scenarija Kratka scena. Kratka scena je scenaristična delavnica, namenjena razvoju scenarijev kratkometražnih filmov, poteka pa v več sklopih pod vodstvom vrhunskih in mednarodno priznanih mentorjev. Vsi radovedni in z zgodbami navdahnjeni scenaristi vabljeni, da svojo idejo pretresete v skupinskem delu.

KAJ JE KRATKA SCENA?
Večdnevna intenzivna delavnica, ki bo letos potekala v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK in 16. filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema. Vključevala bo spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film. Poudarek je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem.

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite znanje scenaristične obrti, obenem pa ponuja priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in s strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje. Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni, vsi pa se dodobra spoznajo s s scenariji ostalih sodelujočih, kar omogoča, da prejmete kvalitetnejši “feedback”.

O MENTORJU
Letošnji mentor Kratke scene bo Wim Vanacker, priznani mednarodni strokovnjak s področja scenaristike kratkega filma, svetovalec za scenarij, mentor in gostujoči govorec na različnih delavnicah, filmskih festivalih in platformah za razvoj scenarija kratkega filma. Z letošnjim letom je tudi član komisije za tekmovalni program kratkega filma filmskega festivala v Cannesu in svetovalec pri First Cut Lab. Vanacker se je najprej posvetil študiju psihologije v Belgiji, nato pa z delom na področju odvisnosti od drog nadaljeval v Dublinu. Tri leta kasneje je v Parizu nadaljeval s študijem na EICAR, kjer je naredil dva kratka filma in se nato pridružil zvezi NISI MASA – European Network of Young Cinema kot vodja sekcije za razvoj scenarija. Je tudi projektni vodja pri European Short Pitch, kot scenarist in režiser pa trenutno razvija dva filma: [ˈsɪə.ri.əl ] in Psycho Revisited.

LOKACIJA
Delavnica bo potekala v prostorih MSUM Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, ki je Kratko sceno gostil že prejšnja leta. Poleg delavnice se bodo v okviru Kratke scene odvili še spremljevalni dogodki tekom leta, ki bodo odprti za zainteresirano javnost, ter neformalna druženja v krogu filmskih profesionalcev. Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na tovrstno pot šele podajajo.

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA
- scenarij in sinopsis (v angleškem jeziku)
- življenjepis z morebitnimi referencami
- kratko motivacijsko pismo

UDELEŽBA NA DELAVNICI IN POGOJI PRIJAVE
- Delovni jezik delavnice bo angleščina;
- vsi izbrani avtorji/ice k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (50€);
- delavnica je namenjena razvoju scenarija za kratke igrane in animirane filme;
- udeleženci/ke bodo pred pričetkom delavnice dobil v vpogled vse scenarije, zaradi nemotenega poteka dela se pričakuje, da so vsi udeleženci/ke seznanjeni s scenariji vseh sodelujočih;
- na delavnico se lahko prijavijo tako projekti, ki še nimajo producenta, kot tudi tisti, ki producenta že imajo;
- udeležba na zaprtem delu delavnice je namenjena le izbranim avtorjem/icam (ne pa tudi producentom);
- stroške nastanitve in prevoza si krije udeleženec/ka sam/a;
- morebitne stroške zaradi neudeležbe delavnice krije udeleženec/ka sam/a.

Veseli smo, da so za udeleženci preteklih delavnic že uspešno izpeljani filmski projekti, ki so bili razviti pri nas - na Kratki sceni!

Vabimo vas, da se prijavite na letošnjo, že peto KRATKO SCENO - prvo in edino scenaristično delavnico v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

Prijave zbiramo tukaj. POZIV ZA SCENARIJE BO POTEKAL DO 31. JULIJA 2020. VEČ INFORMACIJ NA: INFO@KRATKASCENA.SI

PROJEKT KRATKA SCENA JE FINANCIRAN S POMOČJO DSR IN ZVEZE DSFU.


Nazaj