V začetku decembra bomo na velikih platnih lahko spremljali novo epsko avanturo ustvarjalcev Gospodarja prstanov in Hobita - zgodbo o orjaških mestih na kolesih, ki za preživetje napadajo in požirajo druga mesta. Kako neusmiljeni bodo napadi, požiranje in plenjenje tisočletja po kataklizmi, si bomo lahko ogledali prav kmalu.

O ZGODBI: Človeštvo se je tisočletja po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki svoje vire energije dopolnjujejo tako, da neusmiljeno napadajo in požirajo manjša mesta. Ko mesto London "požre" manjše mesto, skrivnostna ubežnica Hester Shaw (Hera Hilmar) skuša ubiti tamkajšnjega vodjo ceha zgodovinarjev Thaddeusa Valentina (Hugo Weaving) in tako maščevati smrt svoje matere. Tudi Valentine je dolgo čakal na svojo priložnost, da bi dekle ubil. Prične se neusmiljena borba za preživetje. Hester priskoči na pomoč Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London, mlado dekle pa se poveže tudi z Anno Fang (Jihae), vodjo upornikov, ki se borijo proti premikajočim se mestom. Nepričakovano zavezništvo bo za vedno spremenilo prihodnost.

Film je nastajal v režiji z oskarjem nagrajenega mojstra posebnih učinkov Christiana Riversa (King Kong) in je posnet po istoimenski knjižni uspešnici britanskega pisatelja in ilustratorja Philipa Reeva iz leta 2001. Režiser trilogij Gospodar prstanov in Hobit ter King Konga Peter Jackson se je novi fantazijski akciji pridružil kot scenarist, scenarij pa je napisal skupaj z ženo Fran Walsh in Philippo Boyens (obe sta sodelovali tudi pri pisanju scenarijev za trilogiji Gospodar prstanov in Hobit).  

Epska avantura Smrtonosni stroji na velika platna v naše kinematografe prihaja 6. decembra, prvi oboževalci težko pričakovane fantazijske akcije pa bodo imeli priložnost pokukati v skrivnosten svet v prihodnost že dan prej – v sredo, 5. decembra ob 20. uri, ko bo premierna projekcija v ljubljanskem Koloseju.

V četrtek, 6. decembra ob 20. uri, pa bomo pravo bitko med mesti poustvarili tudi pri nas! Pred projekcijo filma se bo v Kino Bežigrad odvijala prav posebna bitka – in sicer med mesti LJUBLJANA – ZAGREB – BEOGRAD. Istočasno bodo namreč tekmovalci vseh treh mest preizkusili svoje znanje in pomerili svoje moči.

IGRALSKA ZASEDBA: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide in Stephen Lang
REŽIJA: Christian Rivers
SCENARIJ: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
PO KNJIŽNI PREDLOGI: Philip Reeve
PRODUCENTI: Zane Weiner, Amanda Walker, Deborah Forte, Fran Walsh, Peter Jackson
IZVRŠNI PRODUCENTI: Ken Kamins, Philippa Boyens
ŽANR: epska avantura 

Epska avantura SMRTONOSNI STROJI v naše kinematografe prihaja 6. DECEMBRA 2018.


Nazaj