Ptuj, 9. julij 2018 - Zaključil se je deveti Kino brez stropa, letni kino Centra interesnih dejavnosti Ptuj. Projekt je na 13 projekcij kakovostnih filmov in 6 spremljevalnih dogodkov v sedmih dneh letos privabil 1.780 gledalcev. Filmi se zdaj vračajo pod strop dvorane Mestnega kina Ptuj, ki bo obratovala vse poletje.

Med 29. junijem in 5. julijem se je dvorišče ptujskega gradu prelevilo v slikovit letni kino, ki so ga dopolnjevale dopoldanske projekcije in delavnice v kinu, namenjene družinam z otroki. Na ogled so bili nekateri izmed vrhuncev pretekle kinematografske sezone.

Na dveh velikih platnih se je v sedmih dneh kljub nestabilnemu vremenu zvrstilo devet filmskih mojstrovin za odrasle in tri za otroke. Največ gledalcev je, po pričakovanjih, pritegnil zmagovalec letošnje podelitve oskarjev, film Oblika vode. Tudi štiri projekcije iz sklopov Kino vrtiček, Kinoskop in Z dojenčkom v kino so bile odlično obiskane.

Filmi se na Ptuju zdaj vračajo v kinodvorano Mestnega kina Ptuj, ki je najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji. Gledalce bo vabila vse poletje, brez odmora.

Več informacij o Kinu brez stropa 2018.

Foto: arhiv Mestnega kina Ptuj