National Geographic in Fox 21 Television Studios sta na vpogled dala ekskluzivno fotografijo dobitnice tonyja, emmyja in grammyja Cynthie Erivo (“Harriet,” “The Colour Purple”) v vlogi Arethe Franklin v seriji GENIJ: ARETHA.

“V zadnjih mesecih sem se pripravljala na vlogo kraljice soula: poslušala sem njeno glasbo, gledala intervjuje in prebrala nekaj odličnih knjig – želela sem izvedeti čim več o Arethinem pristopu in duhu,” je povedala Cynthia. Zelo sem vesela, da lahko sodelujem s tako talentirano glasbeno ekipo. Skupaj se bomo vrteli okoli kraljice in ustvarili nekaj posebnega.”

V igralski zasedbi so naslednji: Courtney B. Vance (“The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”) v vlogi C.L. Franklin, David Cross (“Goliath,” “Arrested Development”) v vlogi Jerryja Wexlerja, Malcolm Barrett (“Timeless,” “Preacher”) v vlogi Teda Whita, Patrice Covington (Broadwayski “The Colour Purple”) v vlogi Erme Franklin, Kimberly Hébert Gregory (“Vice Principals”) v vlogi Ruth Bowen, Rebecca Naomi Jones (“The Big Sick”) v vlogi Carolyn Franklin in Sanai Victoria (“Black-ish”) v vlogi Little Re. Premiera osemdelne serije bo na National Geographicu in to kar v 172 državah in v 43 jezikih.

O SERIJI GENIJ: ARETHA
SERIJA GENIJ upodablja neverjetne zgodbe najboljših inovatorjev na svetu, raziskuje njihove dosežke ter strastna in kompleksna medosebna razmerja. Tretja sezona antologije bo raziskovala vrhunsko Arethino glasbeno kariero in močan vpliv, ki ga je imela na glasbo in kulturo po svetu. To je prva in edina serija z avtoriziranem scenarijem o življenju svetovno priznane kraljice »soula«. Aretha, dobitnica grammyja, je bila odlična pevka in aktivistka za človekove pravice. Velja za eno najboljših pevk v zadnjih 50 letih, za svoje delo pa je prejela tudi številne nagrade.

Imagine se je pri produkciji tretje sezone povezal z Warner Music Entertainment, glavna izvršna producenta pa sta Imaginova Brian Grazer in Ron Howard. Suzan-Lori Parks je »showrunner« in izvršna producentka, Anthony Hemingway je izvršni producent in vodja produkcije te sezone. V vrstah izvršnih producentov pa so tudi legendarni producent Clive Davis in CEO pri Atlantic Records Craig Kallman; Francie Calfo (GENIJ, “Empire”), Ken Biller (GENIJ: EINSTEIN, GENIJ: PICASSO), Gigi Pritzker in Rachel Shane (MWM Studios); Sam Sokolow (EUE/Sokolow); Diana Son. Zraven je še Anna Culp z Imagina, ki je producentka ob Petru Aftermanu.

Premiera serije v osmih delih, ki sta jo ustvarila Brian Grazer in Ron Howard, bo to poletje na National Geographicu.

Foto: National Geographic/Richard DuCree


Nazaj