Pridružite se Gordonu Ramsayu na neponovljivih pustolovščinah po vsem svetu. Vrhunski chef nas bo popeljal v kulinarični svet Peruja, Laosa, Maroka, Havajev, Aljaske, pa vse tja do kulinaričnih skrivnosti Nove Zelandije. Vrhunski chef, nagrajen z več Michelinovimi zvezdicami, se podaja na novo razburljivo pustolovščino po vsem svetu. V iskanju kulinaričnega navdiha nas bo popeljal skozi doline, v morske globine, skozi gozdove in čez gorovja.

V seriji Gordon Ramsay: Neraziskano bomo skupaj z Ramsayjem spoznavali lokalne prebivalce z vsega sveta, raziskovali bomo kulture, lokalne jedi in edinstvene okuse značilne za posamezno lokacijo. Vsaka sestavina in vsaka jed, ki jo bo poskusil, bo navdihnila nov recept, s katerim bo poustvaril srce vsake kulture. Vsaka epizoda se zaključi z izzivom z lokalnim vrhunskim chefom, kjer Ramsey preizkusi svoje sposobnosti pri pripravi pojedine za lokalne prebivalce. Serija vključuje naslednje epizode:

Gordon Ramsay: Neraziskano – Sveta dolina v Peruju
Chef Gordon Ramsay se bo z motorjem peljal skozi Sveto dolino v Peruju, kjer bo raziskoval tradicionalno kuhinjo na visoki nadmorski višini. Potopil se bo v lokalno kulturo, se podal na klife, ribaril v visokogorskih jezerih in poskusil lokalne specialitete, kot so ocvrti črvi, redki večbarvni krompir in morski prašiček. Na koncu ga čaka izziv z vrhunskim lokalnim chefom Virgiliom Martinezom.

Gordon Ramsay: Neraziskano – Divji jug Nove Zelandije
Chef Gordon Ramsay bo raziskal oddaljene predele na jugu Nove Zelandije, da bi odkril skrivnosti tradicionalne maorske kuhinje. Lokalni prebivalci ga bodo naučili ujeti jeguljo z golimi rokami, nabiral bo edinstvene sestavine, v globinah vode pa bo poskušal najti cenjene školjke. Na koncu ga čaka simpatičen izziv s chefinjo Monique Fiso na maorski pojedini.

Gordon Ramsay: Neraziskano – Gorovja Maroka
Chef Gordon Ramsay bo odpotoval v Maroko na severu Afrike, kjer se bo podal na edinstveno pustolovščino v gorovje Atlas in raziskal starodavno kuhinjo. Spustil se bo po divjem slapu in spoznal nabiralce gob, pomolzel kamelo in pobližje spoznal življenje berberskega ljudstva. Na koncu bo preizkusil svoje sposobnosti z ramo ob rami chefinje Najat Kaanache ob praznovanju berberskega novega leta.

Gordon Ramsay: Neraziskano – Hana na Havajih
Chef Gordon Ramsay bo tokrat odpotoval na otok Maui na Havajih, kjer bo raziskoval eksotične sestavine havajske kuhinje. V hudem dežju po potoval bo cesti do Hane. Lokalni prebivalci ga bodo učili loviti z lokom, naredil bo havajski taro in se preizkusil v podvodnem ribolovu z legendarno potapljačko Kimi Werner. Na koncu bo preizkusil svoje znanje na pojedini s top havajskim chefom Sheldonom Simeonom.

Gordon Ramsay: Neraziskano – Veličastni Mekong v Laosu
Chef Gordon Ramsay bo v današnji epizodi odpotoval v Laos, kjer se bo s kajakom spustil po vodah Mekonga in ob poti iskal kulinarične navdihe. Prebivalci mu bodo pomagali poiskati jajčeca izjemno agresivnih mravelj, pod vodo bo iskal sladkovodne polže in velikanske vodne žuželke. Z novo pridobljenim znanjem bo pogostil menihe v lokalnem templju.

Gordon Ramsay: Neraziskano – Jugovzhodna Aljaska
Chef Gordon Ramsay se bo podal v divjo pokrajino jugovzhodne Aljaske, kjer se bo učil spretnosti preživetja v naravi in odkrival lokalne kulinarične specialitete. Naučil se bo priprave tjulenja in plezal po strmi skalnati steni med snežno nevihto. Na koncu bo preizkusil svoje znanje z legendarnim lokalnim chefom Lionelom Uddipo.

Za Ramsayja predstavlja hrana okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa so vrata v dušo ljudi in kraja.

“Z National Geographicom sem imel res neponovljivo popotovanje, spoznaval sem lokalne prebivalce, izvedel neverjetne zgodbe o edinstvenih tradicijah, dobrotah in lokalnih sestavinah,” je povedal Ramsay. “Med snemanjem serije sem se naučil več, kot sem se naučil v zadnjih 10 letih.”

Serijo Gordon Ramsay: Neraziskano je ustvaril Studio Ramsay za National Geographic. Izvršni producenti za Studio Ramsay so Gordon Ramsay, Elvia Van Es Olivia, Helen Cooke, Lisa Edwards in Jon Kroll. Pri National Geographicu pa je izvršna producentka Betsy Forhan, podpredsednik produkcije Kevin Tao Mohs, predsednik originalne produkcije pa Geoff Daniels. Serija se bo predvajala v 172 državah v 43 jezikih. Naročili pa so že dodatne epizode, še pred premiero prve sezone, njihova produkcija pa se bo začela v drugi polovici letošnjega leta.

Premiera serije Gordon Ramsay: Neraziskano bo v soboto, 24. avgusta ob 21:55 na National Geographicu.

Foto: National Geographic


Nazaj