Po včerajšnji premieri Prekletstva Valburge in javnim pogovorom s Samom Firstenbergom prihaja na vrsto še druga častna gostja Christina Lindberg (naslovna fotografija). Ob 20ih si bomo v Kinu Kulturni dom ogledali dokumentarec Christina Lindberg: The Original Eyepatch Wearing Butt Kicking Movie Babe, ki v dobri uri razloži, zakaj je ravno ta igralka muza slavnega režiserja Quentina Tarantina. Dokumentarcu sledi javni pogovor s Christino, ob 22ih pa bo na ogled še film, s katerim je zaslovela - Triler - krut film iz leta 1973.

V sodelovanju z Občino Ormož in GPS-om bo Grossmannov festival letos prvič potekal tudi v Ormožu. Ob 18ih bo v Unterhundu na sporedu bo 15 kratkih filmov iz tekmovalnega programa, nadaljujemo na Kerenčičevem trgu ob 21ih z Ameriškim ninjo, filmu sledi pogovor s Samom Firstenbergom. Nato bo Ormož videl še Poslednjega Srba na Hrvaškem, tudi na tej projekciji bo prisoten režiser Predrag Ličina. V Ljutomeru ne zamudite Gore bogov, španske satirične grozljivke iz tekmovalnega programa, ki bo predvajana ob 18ih v Kinu Kulturni domu. Tam vas jutri čakata še danski triler Rezalna glava in znanstvenofantastični triler Spake, za najmlajše pa ob 12ih sinhronizirana danska risanka Neverjetna zgodba o velikanski hruški.

Na Glavnem trgu bomo ob 21ih gledali ruski komični triler Umri že enkrat z gostom Kirillom Sokolovom, ob 23ih pa znanstvenofantastično komično akcijsko grozljivko Spopad mutantov. Kranerjeva klet vabi na Kategorijo III: zamolčana zgodba hongkonškega filma eksplotacije ob 16ih, ob 18ih pa na drugi blok Slakovega hudega mačka. V Kinu na prostem Mestna hiša ob 21ih za glasbene navdušence dokumentarec Allinovi, ob 22:30 pa Aquarius Visionarius z gostoma Dejanom Ognjanovićem in Claudiom Lattanzijem. V spremljevalnem programu pa še marsikaj, od subkulturne tržnice in penin Slovenije do Šaht in Odpisanih.

Foto: Tina Babič


Nazaj