Avgusta v kinematografe prihaja grozljivka z naslovom Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark), ki je posneta po istoimenski knjigi za otroke ameriškega pisatelja Alvina Schwartza. Grozljivko je režiral Andréja Øvredal, scenarij pa napisal z oskarjem nagrajeni režiser Guillermo del Toro skupaj z Danom in Kevinom Hagemanom. V grozljivki, ki razkriva knjigo strašljivih zgodb, ki oživijo, zaigrajo Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows in Lorraine Toussaint.

O ZGODBI: Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je že vrsto let prisotna močna senca družine Bellows. V njihovem zapuščenem dvorcu na robu mesta najstnica Sarah s svojimi prijatelji odkrije knjigo strašljivih zgodb, ki pa ni povsem navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, ki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se z odkritjem grozljive knjige prične prava nočna mora in boj za preživetje.

IGRALSKA ZASEDBA: Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint

REŽIJA: André Øvredal
SCENARIJ: Guillermo del Toro, Dan Hageman in Kevin Hageman
ZGODBA: Marcus Dunstan in Patrick Melton
PO ROMANU: Alvin Schwartz
PRODUCENTI: Jason F. Brown, J. Miles Dale, Sean Daniel, Guillermo del Toro, Elizabeth Grave
IZVRŠNI PRODUCENTI: Roberto Grande in Joshua Long
ŽANR: grozljivka


Nazaj